23.3.2024

Specialvisning: Petri Keto-Tokoi

Åbo konstmuseum
Lördagen 23. mars 2024 kl. 13–14
Man kan delta med museets entrébiljett (13 / 8 € eller Museikort)

Förhandsanmälan: info@turuntaidemuseo.fi / 040 6323 378

Hinderfri tillgänglighet
Petri Keto-Tokoi: Naturskogar genom en skogsekologs ögon

Naturskogar är vackra och estetiskt fascinerande i sin stora mångfald. Torraka och tallar har inspirerat konstnärer och vandrare genom tiderna. Men under ytan av denna omedelbara upplevelse finns mycket mer, hela världar vars innebörd bara har avslöjats genom skogsekologisk forskning. Det finns mycket dold skönhet och mening i naturskogens ekologiska och evolutionära processer. Ekologisk estetik kan vara en inkörsport till ett nytt sätt att se på den vilda naturen, en förmåga att se skönhet där den inte har setts tidigare. Allt du behöver göra är att se bortom det vackra, till djupare betydelser.

Skogsekolog Petri Keto-Tokoi pratar om naturskogar ur ett skogsekologiskt perspektiv på finska. Visningen är en del av utställningen Nordanvindsskogen av Ritva Kovalainen och Sanni Sepo.

Läs mer om utställningen

Man kan delta med museets entrébiljett (13 / 8 € eller Museikort).

Anmälningar:

Begränsat antal platser, anmälningar i förhand: info@turuntaidemuseo.fi / 040 6323 378

Tillbaka till evenemang