Skip to main content
21.4.2021

Museokortti-klubi

Zoom
Onsdagen 21. april 2021 klo 17.00 – 18.00
Man kan delta med Museikortet
Museokortti-klubi: Sigrid Schauman distansguidning

Under våren fylls Åbo konstmuseum av verk som utgör kärnan i Sigrid Schaumans (1877–1979) produktion: målningar som går mot allt intensivare kolorism och allt mera eteriska. Färg, ljus och landskap var kärnan i Schaumans konst, som började blomstra när målaren var 70 års ålder. ”Man måste ju tänka på sin framtid och sin utveckling”, löd hennes svar på en förundrad fråga då hon som nästan 72-åring gav sig av på en målarresa till södra Frankrike. Kommentaren beskriver väl konstnärens viljestyrka, målmedvetenhet och öppna sinne.

Distansguidningen fördjupar dig i Sigrid Schaumans färgstarka målningar och livshistoria på finska med en bild- och videopresentation. Guidningen ordnas via Zoom-plattformen, där deltagarna kan diskutera, kommentera och ställa frågor. Guidningen tar cirka 45 minuter.

Man kan delta genom att äga Museikortet. Det lönar sig att vara snabb – det finns bara 25 platser i varje grupp. Kom ihåg att ge ditt Museikortets nummer när du anmälar dig. Deltagarlänk och anvisningar skickas till de anmälda före guidningen. Vi kan också hjälpa till med  Zoom om det behövs.

ANMÄLNINGAR: turuntaidemuseo.fi/sv/forhandsbokning

__

MUSEIKORTET är din årliga biljett till mer än 300 museer från Åland till Inari. Det finns mycket att se för älskare av historia, konst, design, natur, teknik och till och med hockey. Museikortet ger dig också fördelar och rabatter på museitjänster. Museikortet kan köpas på museet eller på Museot.fi.

Tillbaka till evenemang