22.9.2021

Webinariet Minnestimmen

Onsdagen 22. september 2021 kl. 8.30 – 12.00

Minnestimmen: Vad kan museet erbjuda personer med minnessjukdom?

På webinariet ligger fokus vid det publikarbete i museer som riktar sig till personer med minnessjukdom. Vi hör expertföredrag om tillgänglighet och minnessjukdom, och får ta del av erfarenheter av publikarbete med målgruppen. I slutet av webinariet får vi höra korta inlägg på 10 minuter om erfarenheter från fältet.

Webinariet ordnas som en del av Åbo konstmuseums projekt för att utveckla guidningar för personer med minnessjukdom. Projektet påbörjades 2018 och är understött av Svenska kulturfonden. Projektet har resulterat i Ajatushetki – Minnestimmen -guidningsmetoden, som passar både för när- och distansguidningar. Metoden presenteras i samband med webinariet.

Webinariet är gratis och riktar sig till dig som jobbar inom museibranschen, med fokus på publikarbete. Webinariet är tvåspråkigt (svenska-finska).

Föredrag

Minnessjukdomar – berör oss alla!
Gerd Hakalax, Egentliga Finlands Minnesförening

Museotyön ulottuvuudet seniorityössä
Leena Hannula, FT

Möten med Minnen
Ida Olsson, Vandalorum, Museum för konst och design, Sverige

Ajatushetki – Minnestimmen
Elli Liippo, Anna Skult & Johanna Slotte Dufva, Turun taidemuseo / Åbo konstmuseum, Mirva Nurmio-Böse, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry

Rekreation för äldre i Åboland
Åsa Rosenberg, Svenska kulturfonden

Kokemuksia kentältä: Salamapuheenvuorot / Erfarenheter från fältet: Blixttal

Virtuaalikahvit / Virtuellt kafferum
Efter webinariet kan man fortsätta diskutera och utveckla idéer över en kopp kaffe eller te. Zoom-tillfället är öppet tills 12.30.

Anmälningar

Anmäl dig till webinariet genom den elektroniska blanketten senast den 20.9: https://forms.gle/tBosHMKvGKXXRKbh8

Meddela i anslutning till anmälan om du vill berätta om ditt eget projekt eller verksamhet. De som anmält sig får länken till webinariet och information per e-post dagen före webinariet.

I samarbete med

Kulttuuria minulle -hanke / Varsinais-Suomen Muistiyhdistys