18.9.2022

Åbodagen

Åbo konstmuseum
söndagen den 18. september 2022  kl. 11.00 – 17.00
Biljetter till utställningar 10/7 € eller Museikortet. Arkitekturguidningen är gratis.
Arkitekturguidning och guidningar till Sipiläs utställning

Åbo konstmuseum firar Åbodagen med nya utställningar och guidningar. Arkitekturguidningen Taiteen talo visar de vackra detaljerna i museibyggnaden som kan beundras från utsidan. Guidningar leder däremot till den nyöppnade konstutställningen av Greta Hällström-Sipilä & Sulho Sipilä.

Åbo konstmuseum och Café Victor är öppna på Åbodagen från 11 till 17. Veckoslutfrukost på Café Victor från 11 till 13.

Arkitekturguidningen Taiteen talo kl. 12
Åbo konstmuseum, ett av stadens mest framstående landmärken, är en attraktion i sig. Under guidningen utforskas det nationella romantiska granitslottet från utsidan under ledning av en guide. Den finskspråkiga guidningen startar vid museets huvudentré kl. 12. Gratis, väderreservation.

Guidningar på finska och svenska
Guidningarna på finska introducerar Greta Hällfors- Sipiläs och Sulho Sipiläs utställning kl. 13 och 14. Den svenskspråkiga guidningen ordnas kl. 15.  Gruppstorlek är begränsad till 25 personer och platserna fylls i ankomstordning. Deltagande med museibiljett (10 / 7 €) eller Museikortet.

Utställningarna:
Greta Hällfors-Sipilä & Sulho Sipilä (nedre våning)
Några ord om att samla (övre våning)
Umppa Niinivaara: Anemoniamania (Studio)
Marjolijn Dijkman: Depth of Discharge (Mörkrum)

Gå tillbaka till evenemang