Umppa Niinivaaran työskentelyä kuvanveistäjänä leimaa laaja materiaaliskaalan käyttö ja jatkuva uteliaisuus uuden löytämistä ja oppimista kohtaan. Viime vuosina keramiikasta on muodostunut hänen keskeisin ilmaisukeinonsa oman keramiikkauunin hankinnan jälkeen, ja Niinivaara on omistautunut rakukeramiikan, tuon hurmaavan ja haastavan keramiikan polttomenetelmän, tutkimiseen. Lopputuloksena Studiossa nähdään tilan haltuun ottava, runsas kokonaisuus, jossa veistokset käyvät vuoropuhelua toistensa ja ympäristönsä kanssa.
Raku edustaa Niinivaaralle intohimoa ja haastetta. Näyttelyn keraamiset veistokset ovat syntyneet käsinrakentamalla, puristusmuottien avulla ja valamalla. Jokainen teos on ainutkertainen: savustus jättää lopputulokseen oman uniikin jälkensä, jota on mahdotonta toistaa täsmälleen samanlaisena. Tekniikka on vaativa johtuen mm. nopean polton lämpötilavaihteluista, ja teoksen särkyminen alati läsnä oleva mahdollisuus.
Niinivaaran taiteen suurin innoittaja on luontokokemus. Teosten orgaaniset muodot hakevat esikuvansa niin metsän kuin merenpohjan elämän moninaisuudesta ja ilmiöistä, jotka taiteilija näkee vertauskuvina ihmisen tunnetiloille ja mielenliikkeille. Näyttelyn nimi Anemoniamania viittaa merivuokkoihin, niiden taiteilijaa loputtomasti kiehtovaan muotoon ja muodonmuutoksiin. Sukellusta harrastaneelle Niinivaaralle pinnanalainen maailma on ollut lapsuudesta asti erityinen paikka, jonka hiljaisuudessa ulkopuolinen maailma ja aika katoavat. Tämän ajattomuuden ja rauhan Niinivaara haluaa välittyvän myös taiteestaan.
Umppa Niinivaara (s. 1970) on Turussa asuva ja työskentelevä kuvanveistäjä, joka on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Piirustuskoulusta 1997 ja taiteen maisteriksi Winchester School of Artista 2009. Niinivaaran tuotannon keskiössä on materiaalin ja muodon liitto, ja hän on työskennellyt keramiikan lisäksi mm. puun, parafiinin, saven, nahan, hiekan, lasin ja lasikuidun kanssa. Niinivaaran teoksia kuuluu Turun kaupungin, Turun taidemuseon ja Valtion taidekokoelmiin.
Näyttelyä ovat tukeneet Taike, Turun Taideyhdistys ja Museovirasto.