Greta Hällfors-Sipilä (1899–1974) ja Sulho Sipilä (1895–1949) olivat 1910-luvun Suomessa kaksi poikkeuksellisen ennakkoluulotonta taiteilijaa. He heittäytyivät innolla ajan hengen mukaisiin, perinteistä muotoa hajottaviin ja uudenlaista väri-ilmaisua luoviin kokeiluihin. Gretan ja Sulhon yhteinen elämä ja taide on kiehtova ja monia kysymyksiä nostattava aihe. Teoksista välittyvän elämänilon vastapainona nähdään paikoin myös yksinäisyyttä ja melankoliaa. Näyttely esittelee taiteilijapariskunnan taidetta ja yhteiseloa aina 1910-luvulta 1940-luvulle noin 60 eri kokoelmista lainatun teoksen voimin.
Kaksi voimakasta taiteilijapersoonaa Greta ja Sulho, kutsumanimiltään Tiva ja Halle, opiskelivat Suomen Taideyhdistyksen piirustuskoulussa 1910-luvulla. Railakkaasta kaksikosta tuli erottamaton pari. Molempien taiteilijoiden varhainen modernismi liittyi aikansa uusiin taidesuuntauksiin, erityisesti venäläiseen avantgardeen. Taiteilijoiden uran alkuvuosien tuotannosta on nähtävänä useita teoksia, joissa kokeillaan rohkeasti värejä ja uutta muotoa.
1920–1930-luvuilla sekä Sulhon Sipilän että Greta Hällfors-Sipilän katse kohdistui lähelle, omassa elämässä nähtyyn ja koettuun, niin arkeen kuin juhlaankin. Kumpikin taiteilija kuvasi teoksissaan toisiaan, kotiaan tai ikkunasta avautuvaa kaupunkia ja sen huvituksia. Näyttelyn erityisenä painopisteenä ovat vangitsevat katumaisemat Helsingistä, unohtamatta kaupungin vilkasta seuraelämää. Pariskunta ikuisti lukuisiin teoksiinsa myös kesänviettoaan muun muassa saaristossa Uudellamaalla ja maaseudulla Varsinais-Suomessa. Uimahuoneet ja rantaelämä toistuvat etenkin Gretan maalauksissa sekä hänen luonnoskirjoissaan. Meri oli tärkeä myös Sulholle, joka loi jopa toisen uran itselleen laivaston upseerina. Kuvataiteen lisäksi molemmille tärkeä musiikki ja soittaminen säilyivät parin yhteisessä elämässä läpi vuosikymmenien.
Näyttely on toteutettu yhteistyössä HAM Helsingin taidemuseon kanssa ja sen on kuratoinut FT Riitta Ojanperä. Hän on myös kirjoittanut näyttelyä taustoittavan Greta Hällfors-Sipilä ja Sulho Sipilä -julkaisun. Näyttelyn toteutuksesta Turun taidemuseossa on vastannut amanuenssi Mia Haltia.
Huom! Paperipohjaisten teosten rajoitetun esilläoloajan vuoksi osa teoksista tullaan vaihtamaan näyttelyn aikana.