Skip to main content
3.11.2022

Taiteilijatapaaminen: Umppa Niinivaara

Turun taidemuseo
Torstaina 3.11.2022 klo 17.00-18.00
Vapaa pääsy
Saapuminen
Taiteilijatapaaminen: Umppa Niinivaara

Kuvanveistäjä Umppa Niinivaara kertoo teoksistaan, taiteellisesta työskentelystään sekä näyttelystään Anemoniamania.

Umppa Niinivaara on työskennellyt viimevuodet hurmaavan ja vaativan raku-keramiikan parissa perehtyen sen tekniikkaan ja estetiikkaan. Hänen taiteensa suurin innoittaja on luontokokemus. Teosten orgaaniset muodot hakevat esikuvansa niin metsän kuin merenpohjan elämän moninaisuudesta ja ilmiöistä, jotka taiteilija näkee vertauskuvina ihmisen tunnetiloille ja mielenliikkeille. Näyttelyn nimi viittaa merivuokkoihin, niiden muotoon ja muodonmuutoksiin. Sukellusta harrastaneelle Niinivaaralle pinnanalainen maailma on paikka, jonka hiljaisuudessa ulkopuolinen maailma katoaa. Tämä ajattomuus välittyy tilalliseksi kokonaisuudeksi installoidusta näyttelystä.

TurkuArt Afterwork

Taiteilijatapaaminen on osa 3.11. järjestettävää TurkuArt Afterwork -tapahtumaa. Afterworkin kunniaksi vapaa pääsy Studioon, Pimiöön ja kokoelmanäyttelyyn klo 16-19!

TurkuART Afterwork kutsuu kaikki taiteen ystävät viettämään iltaa taiteen pariin. Afterworkin ajan turkulaiset galleriat ja taidemuseot tarjoavat erilaista ohjelmaa paikasta riippuen klo 16-20.

Tägää omat kuvasi ja kokemuksesi tapahtumasta Instagramissa #turkuart ja #turkuartafterwork.

Takaisin tapahtumakalenteriin