Skip to main content

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Pohditko jotain museovierailuun liittyen? Tällä sivulla vastaamme usein kysyttyihin kysymyksiin.

Haluamme varmistaa kaikille asiakkaillemme mukavan ja miellyttävän museovierailun ja teoksillemme turvallisen ympäristön. Noudatathan museon yhteisiä sääntöjä. Kiitos yhteistyöstä!

Museon säännöt

  • Katsele, kuuntele ja keskustele museossa muut vierailijat huomioiden
  • Taideteoksiin ei saa koskea
  • Liiku museossa rauhallisesti ja teoksia varoen
  • Lastenvaunut voi ottaa mukaan näyttelytiloihin, mutta niistä tulee ottaa isot laukut ja muut suurikokoiset esineet pois.
  • Opas- ja avustajakoirat ovat museoon tervetulleita. Muut lemmikit voivat vierailla kytkettyinä vain museon kahvilassa.
  • Kysy apua henkilökunnaltamme, autamme mielellämme.

Olemme kaikille avoin taidemuseo, ja noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Henkilökunta on täällä sinua varten, joten otathan yhteyttä meihin ongelmatilanteissa tai huolenaiheissa, niin autamme parhaamme mukaan.

Kielletyt esineet

Teosturvallisuuden vuoksi näyttelytiloihimme ei saa viedä:

• Reppuja tai isoja laukkuja, käsilaukun maksimikoko on 20 x 30 cm (A4)
• Nesteitä tai ruokaa
• Sateenvarjoja
• Valokuvausjalustoja tai -keppejä
• Ulkovaatteita sateisina päivinä. Huomioithan myös, ettei takkia saa kantaa kädessä
• Nastakenkien käyttö on kiellettyä koko museon sisätiloissa

Esteettömyys ja saavutettavuus museossa

Esteetön sisäänkäynti Turun taidemuseoon Aurakadulta katsoen pääsisäänkäynnin portaiden oikealla puolella. Taidemuseossa kulku on esteetöntä. Sisätiloissa ei ole kynnyksiä ja ovet ovat automaattiset. Museon hissit ovat tilavat ja esteettömät. Pohjakerroksessa on kolme esteetöntä vessaa.

Lue lisää: Esteetön kulku

Turun taidemuseo on Vammaiskorttikohde. Henkilökohtaiset avustajat pääsevät sisään ilmaiseksi. Opas- ja avustuskoirat ovat tervetulleita museoon.

Ohjeita päiväkoti- ja koululaisryhmille

Sivullemme on koottu ohjeita päiväkoti- ja koululaisryhmän kanssa museossa vierailuun ja vierailun valmisteluun. Löydät sivuilta myös vinkkejä ajankohtaisten näyttelysisältöjen hyödyntämiseen eri luokka-asteiden opetuksessa.

Lisätietoja koulu- ja päiväkotiryhmien vierailuista: Kouluille ja päiväkodeille

Saako näyttelyssä tai museossa kuvata?

Museossa ja näyttelyissä valokuvaaminen on sallittua omaan käyttöön ilman salamaa. Huomioithan näyttelyissä ympäröivän tilan ja muut kävijät sekä museon henkilökunnan ottaessasi kuvia. Voit mielellään tägätä somessa meidät @turkuartmuseum

Tarvitset erillisen kuvausluvan, jos mukanasi on kuvauskalustoa tai kuvaat muuhun kuin omaan käyttöösi. Kuvauslupia varten ota yhteys museon viestintään: Viestinnän yhteystiedot

Missä voin säilyttää tavaroitani museovierailun ajan?

Museossa on maksuton, vartioimaton naulakko sekä maksuttomia lukittavia lokeroita, jotka ovat käytettävissä museovierailun ajan. Lokeroihin tarvittavia poletteja voi lainata museosta. Lokeroita löytyy sekä museon aulakerroksesta naulakoiden vierestä että museon pohjakerroksesta wc-tilojen läheisyydestä.

Huomioithan kuitenkin, että lokeroihin ei mahdu suuria esineitä. Saat lisätietoa suurten matkalaukkujen tai rinkkojen säilytyksestä museon kassalta ja henkilökunnalta.

Miksi näyttelytilaan ei saa viedä reppuja tai isoja laukkuja?

Näyttelytiloihin ei voi viedä suuria laukkuja tai kantaa reppua selässä teosturvallisuuden vuoksi. Vaikka olisimme kuinka varovaisia, ison laukun kanssa voi huomaamatta osua johonkin. Kun reput ja laukut jätetään maksuttomiin lokeroihin, voimme ennaltaehkäistä näyttelyn arvokkaita esineitä vaarantavia tilanteita.

Myös pienet laukut on otettava eteen tai käteen kannettavaksi. Voit kantaa lasta kantorepussa näyttelyissä, mutta kanna kantoreppua kehosi etupuolella, ei selässä.

Miksi näyttelyssä ei saa syödä tai juoda?

Näyttelyssä ei voi syödä tai juoda teosturvallisuuden vuoksi. Nesteet, ruoka-aineet ja jopa sormenpäistä irtoava rasva ovat vaaraksi arvokkaille esineille.

Miksi museoon ei saa tulla nastakengillä?

Vanhat, arvokkaat lattiamme eivät kestä nastakenkiä, joten ethän käytä niitä sisällä. Nastakengät tulee riisua heti sisälle tultaessa. Voit lainata meiltä tossuja käynnin ajaksi tai tuoda mukanasi vaihtokengät. Nastakengät voi jättää maksuttomiin lokeroihin tai vartioimattomaan naulakkoon käynnin ajaksi.

Teemme talvisin parhaamme huolehtiaksemme museon piha-alueen hiekotuksesta, mutta olethan varovainen liikkuessasi ulkona.

Voiko museoon tulla lemmikin kanssa?

Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita näyttelyihin. Muut lemmikit voivat vierailla kytkettyinä museon kahvilassa.