Skip to main content

julkaistu 24.2.2021

Antti Jussila valittiin Henry Lönnforsin ateljeestipendiaatiksi 2021-2023

Turun taidemuseota hallinnoiva Turun Taideyhdistyksen hallitus on valinnut seuraavaksi Henry Lönnforsin ateljeestipendiaatiksi kuvataiteilija Antti Jussilan. Jussila saa korvauksetta käyttöönsä Puolalanpuistossa sijaitsevan ullakkoateljeen vuosiksi 2021–2023.

Turun Taideyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jaakko Ossan mukaan Jussilan toiminta ja tuotanto peilaa oivaltavasti kuvataiteen sisällä tapahtunutta kehitystä. Tätä näkemyksellisyyttä ja rohkeaa ajassa olemista tulee myös Taideyhdistyksen tukea ja olla mahdollistamassa.

Antti Jussilan (s. 1979) taiteellinen työskentely pohjautuu usein yhteistyöhön ja on monivälineistä. Hän on tehnyt eri kokoonpanoissa kokeellista elokuvaa, installaatioita, esityksiä ja musiikkia. Teosten teemoissa tavanomainen sekoittuu usein sci-fiin, fantasiaan, käsityksiemme häivealueisiin sekä esteettisiin umpikujiin. Jussila työskentelee aktiivisesti taiteilijaryhmissä MSL, Anna Breu ja Mörkrum. Ryhmien teoksia on ollut esillä mm. Salon de Normandy by The Community Pariisissa, CCA Derry-Londonderryssa, SIC- ja Sorbus-gallerioissa, 1646 Haagissa, Manifesta 10 (On Board) Pietarissa sekä Turun taidemuseossa. Jussila on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2007 ja vaikuttanut aktiivisesti turkulaiseen taidekenttään myös Arte ry:n toiminnassa.

Eri kollektiiveissa toimiessani työskentely on tapahtunut pääasiassa väliaikaisissa työtiloissa. On hienoa vastaanottaa pitkäaikainen, ja juuri omaan työskentelyyn keskittynyt paikka, varsinkin aikana, jolloin ammatillinen itsetunto on monella koetuksella. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Työn alla olevissa teoksissani olen syventynyt fm-synteesiin, 90-luvun lopun nuoruuteni arkistomateriaaleihin ja puutöihin”, Jussila kertoo.

Jussila on kuudes ateljeestipendiaatti. Ateljeessa ovat aiemmin työskennelleet Kati Immonen, Hanna Seppänen, Erkki Nampajärvi, Nestori Syrjälä ja Hertta Kiiski. Henry Lönnforsin ateljee perustettiin Turun Taideyhdistyksen pitkäaikaisen rahastonhoitaja Henry Lönnforsin (1939–2004) testamenttilahjoituksen pohjalta vuonna 2004. Puolalanpuistossa As. Oy Albatrossissa sijaitseva ateljee kuuluu Henry Lönnforsin rahastolle, jonka omistaa ja jota hallinnoi Åbo Akademin säätiö. Turun Taideyhdistyksen hallitus valitsee joka kolmas vuosi hakemusten perusteella Henry Lönnforsin ateljeestipendiaatin. Stipendiä voivat hakea kaikki kuvataiteilijat. Tänä vuonna hakemuksia vastaanotettiin 34.

Lisätietoja

museonjohtaja Kari Immonen
(02) 2627 099 / 044 3122256
kari.immonen@turuntaidemuseo.fi

Antti Jussila
050 5305700
anttixjussila@gmail.com
www.anttijussila.eu

Seuraa meitä