LOVE LUNDELL

On Demon Wings
17.11.2023 – 7.1.2024

Love Lundellin unenomaiset, mystiset, surrealistiset mutta myös arkipäiväisyyteen viittaavat teokset muodostavat oman maailmansa. Hillityllä väriskaalalla, usein mustavalkoisen paletilla, toteutetut paperikollaasit osoittavat Lundellin suvereniteetin piirtäjänä. Taidokas yhdistelmä hienostuneisuutta ja rajuutta saa välittömän kohtaamisen aiheuttaman ihastuksen vaihtumaan nopeasti syventyneeseen mietiskelyn tilaan.

Lumoavissa teoksissa on paljon katsottavaa. Lundell rakentaa kiehtovia ihmemaailmojaan poimimalla kuvia eri lähteistä ja asettamalla ne uusiin konteksteihin, jolloin lopputulos muistuttaa lähinnä hallusinatorista sisäistä todellisuutta. Hänen inspiraationsa lähteitä ovat pääasiassa kirjat, unet ja oma lapsuus. Symboliikkaa täynnä olevien teosten nimet johdattelevat taustalla piileviin tarinoihin mutta kieltäytyvät paljastamasta liikaa. Pikemminkin ne rohkaisevat katsojaa osallistamaan itsensä kuvien tulkintaan ja luentaan.

Ylevän/subliimin ja romantiikan ajan maisemamaalausperinteen vaikutukset ovat helposti havaittavissa, mutta Lundell tuo niihin oman nykyaikaisen mausteensa. Useimmiten idyllisiä luonnonmaisemia asuttavat puolialastomat hahmot, arkiset esineet ja oudosti lavastetut tilanteet. Ne avaavat meille fragmentteja kertomuksesta, joka laittaa mielikuvituksen lentämään kuin demonin siivillä.

Love Lundell (s. 1981) asuu ja työskentelee Tukholmassa, missä hän on myös syntynyt ja kasvanut. Hän hyödyntää välineinään maalausta, paperikollaasia ja grafiikkaa. Valmistuttuaan kuvataiteen maisteriksi vuonna 2010 Trondheimin taideakatemiasta Norjasta Lundell on pitänyt aktiivisesti näyttelyitä ympäri Pohjoismaita ja Eurooppaa. Hänen teoksiaan kuuluu moniin julkisiin ja yksityisiin kokoelmiin. On Demon Wings on Lundellin ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa.

lovelundell.com

Näyttely on saanut tukea Museovirastolta.

Courtesy of the artist, Wetterling Gallery, Stockholm