Skip to main content

julkaistu 25.8.2021

MILJOONAN PUUN TALKOOT TURUN TAIDEMUSEOLLA 1.9.2021

500 puuntaimea jaetaan ja istutetaan – samalla voi osallistua nykytaideteokseen

Miljoonan puun talkoot on osallistava projekti, jossa puiden istuttaminen, ilmastonmuutoksen hidastaminen ja taide kohtaavat. Talkoiden tavoitteena on laaja-alaisen yhteistyön myötä istuttaa Suomeen miljoona puuta, sekä rakentaa puita istuttamalla hiljaisia tiloja, jotka luovat vehreyttä, lisäävät hyvinvointia ja auttavat luonnon monimuotoisuuden suojelemisessa.

Taimijako Turun taidemuseolla keskivikkona 1.9.2021 klo 11-17

Kutsumme kaikki turkulaiset mukaan Miljoonan puun talkoisiin! Turun taidemuseo jakaa edustallaan ilmaisia taimia keskiviikkona 1.9.2021 klo 11-17. Jaossa on yhteensä 500 koivun, tammen, männyn ja kuusen taimea, joita kaikki halukkaat voivat istuttaa omaan pihaansa tai Turun kaupungin osoittamalle istutusalueelle. Kaupungin metsänhoitaja on myös paikan päällä istutusalueella 1.9. klo 11-15 neuvomassa taimien istuttamisessa. Taimet projektiin tulevat Harviala Oy:ltä, Suomen vanhimmalta taimitarhalta.

FB-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/581307019541120

Puun istuttaminen on ympäristöteko mutta samalla myös osa nykytaideteosta. Miljoonan puun talkoiden taustalla on taiteilija Nina Backmanin Silence Project -kokonaisuus. Jokamiehenoikeuksista inspiraationsa saanut Silence Project nostaa esiin hiljaisuuden, tilan ja luonnon merkitystä, sekä näiden vaikutusta suomalaiseen kulttuurin, arvoihin ja identiteettiin.

Turun taidemuseo on mukana Miljoonan puun talkoissa pyrkimyksenään innostaa turkulaisia ilmastotekoihin nykytaiteen keinoin. Samalla museo itse aloittaa oman ympäristötyöhankkeen ympäristöystävällisemmän museoarjen saavuttamiseksi.

____

Miljoonan puun talkoiden hankkeen takana: Silence Project ja Harviala Oy

Yhteistyössä: Amos Rex, Frame Contemporary Art Finland, Helsingin kaupunki, Mäntän kaupunki, Keravan kaupunki ja Taide- ja museokeskus Sinkka, Kustantamo Parvs, Premediahelsinki, Porvoon kaupunki ja Taidetehdas, Turun taidemuseo ja Turun kaupunki, Serlachius-museot, Suomen ympäristökeskus (Syke), Riihisaari – Savonlinnan museo.

Visuaalinen ilme: Sanna Pelliccioni

Lisätietoja

museonjohtaja Kari Immonen
040 6323 377 / 044 312 2256
kari.immonen@turuntaidemuseo.fi
turuntaidemuseo.fi

Nina Backman / Silence Project
info@silenceproject.fi / +49 176 3071 5153
www.facebook.com/miljoonanpuuntalkoot

Seuraa meitä