Skip to main content
8.11.2022

Runoviikko x Turun taidemuseo: Lavarunomuseo

Turun taidemuseo
tiistaina 8.11. 2022 klo 17.00 – 18.30
Vapaa pääsy
Turun taidemuseo & Runoviikko ry
Runoviikko x Turun taidemuseo: Lavarunomuseo
Tervetuloa Lavarunomuseoon, Turun taidemuseon kokoelmanäyttelyssä tapahtuvaan runoiltaan! Tapahtuma koostuu kahden kutsuvieraan, Hanna Rentolan ja Katariina Sarjan runoesityksistä sekä kaikille avoimesta open micista. Tapahtuma on osa vuoden 2022 Runoviikko-festivaalin ohjelmistoa. Vapaa pääsy!
Kutsuvierasesiintyjiksi Lavarunomuseoon saapuu kaksi taiteilijaa, jotka tekevät runoilijan työnsä rinnalla omanlaistaan kokoelmatyötä: lavarunouden keräämistä, säilyttämistä, ylläpitämistä ja yleisön koettavaksi saattamista. Pyörittäessään yhdistyksiä, tuottaessaan tapahtumia, organisoidessaan matalan kynnyksen runotoimintaa, julkaistessaan antologioita, jakaessaan omaa osaamistaan ja nostaessaan esiin lavarunouden asemaa ja sen uusia ääniä ja tekijöitä lavarunoaktiivit Hanna Rentola ja Katariina Sarja luovat mahdollisuuksia toisille runoilijoille, rakentavat pitkäjänteisesti paikallisia lavarunoyhteisöjä sekä sitä kautta koko suomalaista lavarunokulttuuria – samalla, kun työstävät ja esittävät omaa taidettaan.
Open mic
Kutsuvieraiden jälkeen on open mic -osuuden vuoro. Open micissa kuka tahansa on tervetullut esittämään yleisölle oman runonsa tai muun teoksensa. Tyyli ja teema on vapaa kunhan tuotos on itse kirjoitettu, ei sisällä vihapuhetta tai syrjivää sisältöä ja kestää maksimissaan n. 5 minuuttia. Open miciin mahtuu n. 10 esiintyjää.  Varmistaaksesi paikkasi, ilmoittaudu etukäteen sähköpostitse: emma.runoviikko@gmail.com. Ilmoittautua voi myös paikan päällä, jos vapaita paikkoja jää.
Tapahtuma on tuotettu yhteistyössä Runoviikko ry:n ja Turun taidemuseon kanssa. Illan juontaa lavarunoilija, Runoviikon varapuheenjohtaja Emma Leppo. Huomaathan, että koska tapahtuma järjestetään museon näyttelytilassa, tapahtuman aikana ei ole anniskelua tai mahdollisuutta nauttia omia juomia tai ruokia.
Esteettömyys ja saavutettavuus
Museoon on esteetön sisäänkäynti, joka sijaitsee Aurakadulta katsoen pääsisäänkäynnin portaiden oikealla puolella. Toisen kerroksen kokoelmanäyttelyyn pääsee hissillä. Museossa on sukupuolitetut wc:t sekä esteetön wc. Tarkemmat esteettömyystiedot löydät osoitteesta https://turuntaidemuseo.fi/saapuminen
Teethän parhaasi saapuaksesi tilaan mahdollisimman hajusteettomana. Hajusteettoman ympäristön luominen käsittää parfyymien skippaamisen lisäksi hajusteettomien tuotteiden käytön, esim. saippua, shampoo, deodorantti, meikki, jne. Hajusteetonta käsidesiä ja käsisaippuaa on tarjolla paikan päällä. Vaikka yritämme parhaamme vähentää ja välttää kemikaaleja ja tuoksuja tilassa, valitettavasti tilan hajusteettomuutta ei voi taata.
Otathan huomioon, että COVID-19-pandemia ei ole ohi – teethän siis tässäkin tapahtumassa oman parhaasi tartuntojen ehkäisemiseksi, ja otat huomioon, että tapahtumassa on todennäköisesti mukana riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Saavuthan siis paikalle ainoastaan oireettomana, peset kätesi, etkä koske muita ihmisiä tai tule heidän lähelleen ilman lupaa. Jos mahdollista, voit tehdä kotitestin ennen tapahtumaan saapumista. Kaikissa tapahtumissa on tarjolla käsidesiä ja maskeja. Jos sinulla on pieniäkin flunssaoireita, jääthän kotiin lepäämään.
Esteettömyyteen tai saavutettavuuteen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä tuotantotiimiin: emma.runoviikko@gmail.com.
Turvallisemman tilan periaatteet
Runoviikko ry on sitoutunut noudattamaan tapahtumissaan turvallisemman tilan periaatteita: tilassa ei ole sijaa rasismille tai muulle syrjinnälle, häirinnälle tai kiusaamiselle. Jos itse kohtaat tai huomaat että johonkuhun toiseen kohdistuu tapahtumassa jotakin näistä, rohkaisemme sinua kertomaan asiasta tapahtumassa nimetylle häirintäyhdyshenkilölle milloin tahansa tapahtuman aikana.
Turvallisemman tilan periaatteiden avulla pyritään luomaan yhdessä kunkin paikallaolijan voimin yhteinen tila, jossa kaikki voivat tuntea olonsa omaksi itsekseen: turvalliseksi, tervetulleeksi ja tasa-arvoiseksi toisten kanssa. Turvallisemmassa tilassa yritetään olla tekemättä oletuksia toistemme sukupuolista, uskonnoista, kansalaisuuksista, seksuaalisista suuntautumisista, luokkataustoista tai muista vastaavista ominaisuuksista. Kunnioitetaan toistemme rajoja, itsemäärittelyoikeutta sekä fyysistä koskemattomuutta. Annetaan tilaa toisille ja toisten kokemuksille ja näkemyksille, eikä myöskään esitetä syrjiviä tai sortavia mielipiteitä taiteen- tai sananvapauden nimissä. Jos kuullaan, että ollaan tarkoitusperistä riippumatta tultu itse syrjineeksi tai häirinneeksi jotakuta, niin kuunnellaan, pyydetään anteeksi ja muutetaan omaa käytöstä.
Takaisin tapahtumakalenteriin