Skip to main content
6.4.2024

KURAATTORIKIERROS POHJOISTUULEN METSÄÄN

Turun taidemuseo
Lauantaina 6. huhtikuuta 2024 klo 13–14
Opastukselle voi osallistua museon pääsylipulla.

Ennakkoilmoittautumiset: info@turuntaidemuseo.fi / 040 6323 378

Esteetön pääsy.
Kuraattorikierros Pohjoistuulen metsään

Valitettavasti Hanna Weseliuksen erikoisopastus on jouduttu perumaan. Järjestämme opastuksen tilalla kuraattorikierroksen, jolla Pohjoistuulen metsä -näyttelyn kuratoinut Selina Kiiskinen kertoo näyttelystä ja sen taustoista.

Kuraattorikierrokselle voi osallistua museon pääsylipulla (13/8 euroa tai Museokortti).

Ennakkoilmoittautumiset:

Opastuksella on rajoitetusti paikkoja, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista: info@turuntaidemuseo.fi / 040 6323 378

PERUTTU Hanna Weselius: Metsä, ihminen ja aika

Muinaisina aikoina metsä ja puut olivat ihmisille pyhiä paikkoja ja eläviä olentoja. Romantiikan aikana idealisoitiin maisema ja kaukokaipuu ja etäännyttiin katselijoiksi. Teollisen ajan pyrkimys oli metsän hyödyntäminen ja maiseman muokkaaminen.

Entä nyt, jälkiteollisena, posthumanistisena huomiotalouden aikana? Miten metsän aika suhteutuu ihmisen aikaan? Onko metsälle suotava aika se pari minuuttia, jonka keskimääräinen Instagram-turisti viettää Kolilla?

Paljonko meillä on aikaa?

Opastuksellaan valokuvataiteen vanhempi yliopistonlehtori, kirjailija Hanna Weselius lähestyy Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon Pohjoistuulen metsä -näyttelyä tavallisen ihmisen arkisten luonnon, maiseman ja kuvan ideaalien sekä luontosuhdetta käsitelleiden nykyfilosofien ajatusten kautta.

 

Takaisin tapahtumakalenteriin