Skip to main content
3.2.2024

Erikoisopastus: Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo

Turun taidemuseo
Lauantaina 3. helmikuuta 2024 klo 13–14

Lauantaina 3. helmikuuta 2024 klo 15–16

Opastukselle voi osallistua museon pääsylipulla.

Ennakkoilmoittautumiset: info@turuntaidemuseo.fi / 040 6323 378

Esteetön pääsy.
Ritva Kovalainen & Sanni Seppo: Miten nähdä metsä puilta?

 Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon näyttely Pohjoistuulen metsä kertoo pohjoisesta havumetsästämme, joka ylläpitää monimuotoista elämää ja on kymmenientuhansien eliöiden koti. Näyttelyn valokuvat ovat suojelualueilta suomalaisista luonnonmetsistä, joita on jäljellä enää muutama prosentti maamme metsäpinta-alasta.

Opastuksellaan Kovalainen ja Seppo kertovat teoksistaan ja siitä, millä tavoin työskentely tutkijoiden kanssa sekä ekologisen tietämyksen karttuminen on muuttanut tapaa katsoa ja myös kuvata metsää. Metsäaiheen parissa jo 30 vuotta työskennellyt kaksikko kuljettaa opastukselle osallistujia kuivan kangasmetsän läpi kosteikkojen korpimetsään, tarkastellemaan elämän kirjoa ja geneettistä runsautta, hiilen varastoitumista, veden kiertokulkua ja puiden pitkää elämänkaarta, jossa elämään, kuolemaan ja maatumiseen kuluu jopa tuhat vuotta. Taiteilijoiden perehtyneisyys ja tutkiva ote piirtää tiedollista perspektiiviä runollisten valokuvien rinnalle.

Lue lisää näyttelystä

Opatukselle voi osallistua museon pääsylipulla (13/8 euroa tai Museokortti).

Suuren kysynnän vuoksi järjestämme opastuksen klo 13 (täynnä) ja klo 15 alkaen.

Ennakkoilmoittautumiset:

Opastuksella on rajoitetusti paikkoja, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista: info@turuntaidemuseo.fi / 040 6323 378

Takaisin tapahtumakalenteriin