Skip to main content
24.3.2021

Ajatushautomo

Zoom
Keskiviikkona 24. maaliskuuta 2021 klo 17.30 – 19.00
Tapahtuma on maksuton
Tapahtuma toteutetaan etänä Zoomin välityksellä.
Facebook-tapahtuma
Ajatushautomo

Ei ole olemassa vain yhtä tulevaisuutta. Voimme vaikuttaa kehityskulkuihin löytämällä ja tunnistamalla tulevaisuuden siemenet tästä hetkestä.

Turun taidemuseon fasilitoima Ajatushautomo on työpaja, jossa kuvitellaan tulevaisuuksia ja opitaan tunnistamaan vaikuttamismahdollisuuksia. Yhdessä käytävä keskustelu sekä tulevaisuusajattelua kehittävät tehtävät auttavat tunnistamaan tulevaisuussignaaleja omassa arjen toimintaympäristössä. Maksuton työpaja järjestetään etätapahtumana keskiviikkona 24.3.2021 klo 17.30-19 Zoomin välityksellä. Keskustelua ja ryhmätyöskentelyä ohjaa Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskuksen projektitutkija Hazel Salminen.

Ajatushautomo on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Työskentely ja keskustelu tapahtuu pienryhmissä, joten osallistujia pyydetään ottamaan osaa omalla videokuvalla ja äänellä. Tarkemmat osallistumisohjeet lähetetään ennakkoilmoittautumisen yhteydessä. Paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumiset ja lisätiedot: iida.ruohonen@turuntaidemuseo.fi.

Kuka?

FM (kulttuurimaantiede) Hazel Salminen toimii projektitutkijana MyStory- ja RESCUE-hankkeissa Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa sekä Tulevaisuuden tutkimuksen seuran pääsihteerinä. Häntä kiinnostaa tulevaisuudentutkimuksessa erityisesti luovat ja kvalitatiiviset menetelmät ja hän valmistelee paraikaa toisena vierailevana päätoimittajana Futura-lehden Taide & tulevaisuus -teemanumeroa.

Valtasarja

Ajatushautomo on jatkoa Turun taidemuseon tuottamalle Valtasarjalle, joka on kutsunut yhteen eri alojen asiantuntijoita keskustelemaan ajankohtaisten aiheiden äärelle. Kolme eriteemaista keskusteluiltaa tutkivat yhteiskunnallisia valtarakenteita uusia ideoita, vaihtoehtoja ja ratkaisumalleja kartoittaen. Tavoitteena on ollut oppia yhdessä, synnyttää inspiraatiota ja tunnistaa vaikuttamisen työkaluja. Valtasarjan keskusteluillat ovat katsottavissa tekstitettyinä tallenteina museon Vimeo-tilillä.

Valtasarjan tuotantoa on tukenut Museovirasto.

Takaisin tapahtumakalenteriin