Skip to main content

julkaistu 28.4.2022

Luentosarja purkaa Diopin taiteen teemoja Diaspora, Allegoria & Liberty

Turun taidemuseossa esilläoleva senegalilaisen nykytaiteilija Omar Victor Diopin näyttely huipentuu toukokuussa kiinnostavien puhujien tähdittämään verkkoluentosarjaan. Luennot perustuvat Diopin teossarjoihin Allegoriaan, Diasporaan ja Libertyyn ja pohtivat sarjojen teemoja niin taiteelliselta, filosofiselta kuin yhteiskunnalliseltakin kannalta. Kuvien ja teemojen herättämistä omakohtaisista ajatuksista puhuvat 4.5. taiteilija, AD Caroline Suinner (Diaspora), 10.5. taidehistorioitsija, kriitikko Asta Kihlman (Allegoria) ja 18.5. esiintyvä taiteilija, kirjailija ja vaikuttaja Jani Toivola (Liberty).

Zoomissa järjestettävät luennot ovat maksuttomia ja niille voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista. Osallistumislinkki löytyy museon verkkosivuilta ja FB-tapahtumasta. Luennot tallennetaan ja ne ovat katsottavissa kahden viikon ajan museon Vimeo-tilillä.

CAROLINE SUINNER – DIASPORA
ke 4.5.2022 klo 17.30–18.30 @ Zoom

Ruskeat Tytöt Media/ry:n sekä Pehmee-kollektiivin perustajajäsen, taiteilija ja aktiivi Caroline Suinner tarttuu Diaspora-sarjan tematiikkaan ja pohtii puheenvuorossaan historian uudelleen kirjoittamista leikin näkökulmasta.

ASTA KIHLMAN – ALLEGORIA
ke 10.5.2022 klo 17.30–18.30 @ Zoom

Taidehistorioitsija ja visuaalisen kulttuurin tutkija Asta Kihlman keskittyy luennollaan Diopin Allegoria-sarjan metaforisiin, uskonnollista ikonografiaa ja länsiafrikkalaista studiomuotokuvaa lainaaviin teoksiin ja tarkastelee niitä taidehistorian sekä posthumanistisen nykytaiteen näkökulmista.

JANI TOIVOLA – LIBERTY
ke 18.5.2022 klo 17.30–18.30 @ Zoom

Luentosarjan päättää esiintyvä taiteilija, kirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Jani Toivola. Toivola tunnetaan myös Suomen ensimmäisenä tummaihoisena kansanedustajana (2011–2019) ja pienen koululaisen onnellisena isänä. Luennollaan Toivola peilaa hänen tuotannolleen keskeisiä suvaitsevaisuuden, identiteetin ja vapauden teemoja Diopin Liberty-sarjan esiin nostamiin kysymyksiin.

Lisätietoja

museolehtori Elli Liippo
040 359 0087
elli.liippo@turuntaidemuseo.fi

Seuraa meitä