Skip to main content
18.5.2022

Jani Toivola: Liberty

Zoom
keskiviikkona 18.5.2022 klo 17.30 – 18.30
Maksuton, kaikille avoin verkkoluento.

Ei ilmoittautumista.

Tapahtuma toteutetaan etänä Zoom-alustalla.

Osallistumislinkki: https://us02web.zoom.us/j/83031651869

Luentosarja / Jani Toivola: Liberty

Senegalilaisen nykytaiteilija Omar Victor Diopin näyttely huipentuu toukokuussa kiinnostavien puhujien tähdittämään luentosarjaan, joka avaa uusia näkökulmia näyttelyn teemoihin. Luennot perustuvat Diopin kolmeen merkittävimpään teossarjaan: Allegoriaan, Diasporaan ja Libertyyn, joita pohditaan niin taiteelliselta, filosofiselta kuin yhteiskunnalliseltakin kannalta.

ke 18.5. klo 17.30-18.30 Jani Toivola: Liberty

Luentosarjan päättää esiintyvä taiteilija, kirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Jani Toivola. Toivola tunnetaan myös Suomen ensimmäisenä tummaihoisena kansanedustajana (2011-2019) ja pienen koululaisen onnellisena isänä. Luennollaan Toivola peilaa hänen tuotannolleen keskeisiä suvaitsevaisuuden, identiteetin ja vapauden teemoja Diopin Liberty-sarjan esiin nostamiin kysymyksiin.

Zoomissa järjestettävä verkkoluento on maksuton ja sille voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

Tapahtuma avautuu noin 10 minuuttia ennen luennon alkua.

 

Muut sarjan luennot:

ke 11.5. klo 17.30-18.30 Asta Kihlman: Allegoria

Taidehistorioitsija ja visuaalisen kulttuurin tutkija Asta Kihlman keskittyy luennollaan Diopin Allegoria-sarjan metaforisiin, uskonnollista ikonografiaa ja länsiafrikkalaista studiomuotokuvaa lainaaviin teoksiin ja tarkastelee niitä taidehistorian sekä posthumanistisen nykytaiteen näkökulmista.

ma 16.5. klo 17.30-18.30 Caroline Suinner: Diaspora

Ruskeat Tytöt Media/ry:n sekä Pehmee-kollektiivin perustajajäsen, taiteilija ja aktiivi Caroline Suinner tarttuu Diaspora-sarjan tematiikkaan ja pohtii puheenvuorossaan historian uudelleen kirjoittamista leikin näkökulmasta.

Takaisin tapahtumakalenteriin