Skip to main content
16.5.2022

Caroline Suinner: Diaspora

Zoom
maanantaina 16.5.2022 klo 17.30 – 18.30
Maksuton, kaikille avoin verkkoluento.

Ei ilmoittautumista.

Tapahtuma toteutetaan etänä Zoom-alustalla.

Osallistumislinkki: https://us02web.zoom.us/j/83031651869

Luentosarja / Caroline Suinner: Diaspora

Senegalilaisen nykytaiteilija Omar Victor Diopin näyttely huipentuu toukokuussa kiinnostavien puhujien tähdittämään luentosarjaan, joka avaa uusia näkökulmia näyttelyn teemoihin. Luennot perustuvat Diopin kolmeen merkittävimpään teossarjaan: Allegoriaan, Diasporaan ja Libertyyn, joita pohditaan niin taiteelliselta, filosofiselta kuin yhteiskunnalliseltakin kannalta.

HUOM! Joudumme siirtämään Caroline Suinnerin 4.5. luennon sairastapauksen vuoksi. Luennon uusi ajankohta on ma 16.5.

ma 16.5. klo 17.30-18.30 Caroline Suinner: Diaspora

Ruskeat Tytöt Media/ry:n sekä Pehmee-kollektiivin perustajajäsen, taiteilija ja aktiivi Caroline Suinner tarttuu Diaspora-sarjan tematiikkaan ja pohtii puheenvuorossaan historian uudelleen kirjoittamista leikin näkökulmasta.

Zoomissa järjestettävä verkkoluento on maksuton ja sille voi osallistua ilman ennakkoilmoittautumista.

Tapahtuma avautuu noin 10 minuuttia ennen luennon alkua. Luento tallennetaan ja se on katsottavissa kahden viikon ajan museon Vimeo-tilillä.

 

Muut sarjan luennot:

ke 11.5. klo 17.30-18.30 Asta Kihlman: Allegoria

Taidehistorioitsija ja visuaalisen kulttuurin tutkija Asta Kihlman keskittyy luennollaan Diopin Allegoria-sarjan metaforisiin, uskonnollista ikonografiaa ja länsiafrikkalaista studiomuotokuvaa lainaaviin teoksiin ja tarkastelee niitä taidehistorian sekä posthumanistisen nykytaiteen näkökulmista.

ke 18.5. klo 17.30-18.30 Jani Toivola: Liberty

Luentosarjan päättää esiintyvä taiteilija, kirjailija ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Jani Toivola. Toivola tunnetaan myös Suomen ensimmäisenä tummaihoisena kansanedustajana (2011-2019) ja pienen koululaisen onnellisena isänä. Luennollaan Toivola peilaa hänen tuotannolleen keskeisiä suvaitsevaisuuden, identiteetin ja vapauden teemoja Diopin Liberty-sarjan esiin nostamiin kysymyksiin.

Takaisin tapahtumakalenteriin