Skip to main content
28.10.2020

Valtailta x Ympäristö

livekatsomo.fi
Keskiviikkona 28. lokakuuta 2020 klo 17.30 – 19.00
Tapahtuma on maksuton
Tapahtuma toteutetaan etänä osoitteessa livekatsomo.fi. Keskustelu on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena. Keskusteluun voi osallistua livekatsomon chatin välityksellä tai somessa aihetunnisteella #valtailta.
Facebook-tapahtuma
VALTAILTA x YMPÄRISTÖ

Valtasarja on Turun taidemuseon tuottama keskustelusarja, joka kutsuu yhteen eri alojen asiantuntijoita ajankohtaisten aiheiden äärelle. Kolme eri teemaista keskusteluiltaa tutkivat yhteiskunnallisia valtarakenteita uusia ideoita, vaihtoehtoja ja ratkaisumalleja kartoittaen. Tavoitteena on oppia yhdessä, synnyttää inspiraatiota ja tunnistaa vaikuttamisen työkaluja.

Valtasarja käynnistyy keskiviikkona 28.10.  teemalla ympäristö. Ympäristöpolitiikan emeritusprofessori Yrjö Haila ja kuvataiteilija Hertta Kiiski pohtivat, miten ihmisen ja luonnon suhteen muutos voisi auttaa ratkaisemaan ilmastonmuutokseen liittyviä ongelmia. Mitä toislajisuus, empatia, posthumanismi ja antroposeenin aika merkitsevät? Keskustelua moderoi nykytaiteen tiedotuskeskuksen Frame Contemporary Art Finlandin viestintäpäällikkö Laura Boxberg.

Tapahtuma on maksuton ja se toteutetaan etänä osoitteessa livekatsomo.fi. Keskustelu on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena. Keskusteluun voi osallistua livekatsomon chatin välityksellä tai somessa aihetunnisteella #valtailta.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: iida.ruohonen@turuntaidemuseo.fi.

Keskustelijat

Yrjö Haila (s. 1947) toimi 1995–2014 ympäristöpolitiikan professorina Tampereen yliopistossa. Hän opiskeli Helsingin yliopistossa ekologista eläintiedettä ja teoreettista filosofiaa. Hän on julkaissut seitsemän kirjaa sekä runsaat 300 tutkimuksellista artikkelia ja kommentaaria ekologiasta ja ympäristökysymyksistä.

Kuvataiteilija Hertta Kiiskin (s.1973) teokset käsittelevät rakkautta, empatiaa ja suhdetta muunlajisiin pohjautuen usein posthumanismin ja ekofeminismin ajatuksiin. Hän lähestyy ekokatastrofia sen herättämien tunteiden näkökulmasta työskennellen valokuvan, liikkuvan kuvan, objektien, tilan sekä usein tyttäriensä kanssa. Kiiski on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemian valokuvataiteen osastolta 2012 ja kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemian tila-aika-taiteen osastolta 2015.

Laura Boxberg (s. 1981) on nykytaiteen tiedotuskeskuksen Frame Contemporary Art Finlandin viestintäpäällikkö. Aiemmin hän on työskennellyt amanuenssina Aboa Vetus & Ars Nova -museossa, viestinnän tehtävissä Turun taidemuseossa sekä tutkijana Turun yliopistossa. Hänet tunnetaan myös Taidematkustaja-blogin kirjoittajana.

Valtasarja

28.10.2020 klo 17.30–19 Valtailta x Ympäristö. Vieraina Yrjö Haila & Hertta Kiiski
25.11.2020 klo 17.30–19 Valtailta x Talous. Vieraina Joona-Hermanni Mäkinen & Veikka Lahtinen
27.1.2021 klo 17.30–19 Valtailta x Ihmisyys. Vieraat julkistetaan lähempänä.

Etätapahtumien teknisestä toteutuksesta vastaa RajuLive. Valtasarjan tuotantoa on tukenut Museovirasto.

Takaisin tapahtumakalenteriin