Skip to main content
25.11.2020

Valtailta x Talous

livekatsomo.fi
Keskiviikkona 25. marraskuuta 2020 klo 17.30 – 19.00
Tapahtuma on maksuton
Tapahtuma toteutetaan etänä osoitteessa livekatsomo.fi. Keskustelu on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena. Keskusteluun voi osallistua livekatsomon chatin välityksellä tai somessa aihetunnisteella #valtailta.
Facebook-tapahtuma
VALTAILTA x TALOUS

Valtasarja on Turun taidemuseon tuottama keskustelusarja, joka kutsuu yhteen eri alojen asiantuntijoita ajankohtaisten aiheiden äärelle. Kolme eri teemaista keskusteluiltaa tutkivat yhteiskunnallisia valtarakenteita uusia ideoita, vaihtoehtoja ja ratkaisumalleja kartoittaen. Tavoitteena on oppia yhdessä, synnyttää inspiraatiota ja tunnistaa vaikuttamisen työkaluja.

VALTAILTA x TALOUS pureutuu yleistajuisesti ja innostavasti talouden valtarakenteisiin. Vuosikymmeniä länsimaissa hallinneen liberalistisen kapitalismin on todettu olevan kriisissä. Mistä on kysymys ja mitä voi olla odotettavissa tulevaisuudessa? Pystymmekö edes näkemään kapitalismille vaihtoehtoja? Moderaattori Laura Boxbergin kanssa tulevaisuuden yhteiskuntaa visioivat tietokirjailijat ja vaikuttajat Joona-Hermanni Mäkinen ja Veikka Lahtinen.

Joona-Hermanni Mäkinen ja Veikka Lahtinen ovat molemmat ajattelijoita ja aktivisteja, jotka ovat käsitelleet laajalti yhteiskuntafilosofisia aiheita. Mäkinen on osallisuustalouden asiantuntijajärjestö Parecon Finlandin varapuheenjohtaja, tietokirjailija sekä luokan- ja historianopettaja, joka kirjoittaa Ylelle, The New York Timesiin ja Jacobin Magazineen. Teoksessaan Hyvinvointivaltion vastaisku (2017) Mäkinen hahmottelee Antti Jauhiaisen kanssa Suomelle radikaalisti uutta suuntaa yhdysvaltalaisten talouden ja politiikan asiantuntijoiden ajatuksien pohjalta. Veikka Lahtinen taas tunnetaan kampanjoitsijana, tietokirjailijana ja podcastaajana, joka on kiinnostunut yhteiskunnallisista liikkeistä ja kapitalismista. Hän käsittelee näitä teemoja Pontus Purokurun kanssa kirjoittamassa kirjassaan Mikä liberalismia vaivaa? (2020). Lahtinen ja Purokuru pitävät myös suosittua Mikä meitä vaivaa -podcastia.

Etätapahtuma on maksuton ja se toteutetaan osoitteessa livekatsomo.fi. Keskustelu on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena. Keskusteluun voi osallistua livekatsomon chatin välityksellä tai somessa aihetunnisteella #valtailta.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: iida.ruohonen@turuntaidemuseo.fi.

Keskustelijat

Veikka Lahtinen on kampanjoitsija ja tietokirjailija, joka on kiinnostunut yhteiskunnallisista liikkeistä ja kapitalismista. Hän käsittelee näitä teemoja uudessa teoksessaan ”Mikä liberalismia vaivaa?” yhdessä kirjailija Pontus Purokurun kanssa.

Joona-Hermanni Mäkinen on osallisuustalouden asiantuntijajärjestö Parecon Finlandin varapuheenjohtaja, tietokirjailija sekä luokan- ja historianopettaja. Hän on kirjoittanut Ylelle, The New York Timesiin ja Jacobin Magazineen.

Laura Boxberg on nykytaiteen tiedotuskeskuksen Frame Contemporary Art Finlandin viestintäpäällikkö. Aiemmin hän on työskennellyt amanuenssina Aboa Vetus & Ars Nova -museossa, viestinnän tehtävissä Turun taidemuseossa sekä tutkijana Turun yliopistossa. Hänet tunnetaan myös Taidematkustaja-blogin kirjoittajana.

Valtasarja

28.10.2020 klo 17.30–19 Valtailta x Ympäristö. Vieraina Yrjö Haila & Hertta Kiiski
25.11.2020 klo 17.30–19 Valtailta x Talous. Vieraina Joona-Hermanni Mäkinen & Veikka Lahtinen
27.1.2021 klo 17.30–19 Viimeisen valtaillan teema ja vieraat julkistetaan pian

Etätapahtumien teknisestä toteutuksesta vastaa RajuLive. Valtasarjan tuotantoa on tukenut Museovirasto.

Takaisin tapahtumakalenteriin