Skip to main content
27.1.2021

Valtailta x Ihmisyys

livekatsomo.fi
Keskiviikkona 27. tammikuuta 2021 klo 17.30 – 19.00
Tapahtuma on maksuton
Tapahtuma toteutetaan etänä osoitteessa livekatsomo.fi. Keskustelu on katsottavissa myöhemmin myös tallenteena. Keskusteluun voi osallistua livekatsomon chatin välityksellä tai somessa aihetunnisteella #valtailta.
Facebook-tapahtuma
VALTAILTA x IHMISYYS
Mitä ovat ihmisyys ja inhimillisyys? Valtasarjan viimeisessä keskusteluillassa ke 27.1.2021 klo 17.30–19 pohditaan ihmisyyttä, yhteisöllisyyttä ja taiteen roolia tarinankertojana. Kenen tarinaa kerromme ja kuka pääsee ääneen? Ihmisenä oloa nyt ja tulevaisuudessa kartoittavat taiteen kentältä tuttu koreografi, ohjaaja ja aktivisti Sonya Lindfors sekä Turun yliopiston biokemian laitoksen opettaja, tutkija ja tietokirjailija Kirsi Lehto. Poikkitieteellistä ja -taiteellista keskustelua moderoi nykytaiteen tiedotuskeskuksen Framen viestintäpäällikkö Laura Boxberg.
Etätapahtuma on maksuton ja se toteutetaan osoitteessa livekatsomo.fi. Keskusteluun voi osallistua livekatsomon chatin välityksellä tai somessa aihetunnisteella #valtailta. Etätapahtumien teknisestä toteutuksesta vastaa RajuLive. Valtasarjan tuotantoa on tukenut Museovirasto.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: iida.ruohonen@turuntaidemuseo.fi.

Valtasarja on Turun taidemuseon tuottama keskustelusarja, joka kutsuu yhteen eri alojen asiantuntijoita ajankohtaisten aiheiden äärelle. Kolme eri teemaista keskusteluiltaa tutkivat yhteiskunnallisia valtarakenteita uusia ideoita, vaihtoehtoja ja ratkaisumalleja kartoittaen. Tavoitteena on oppia yhdessä, synnyttää inspiraatiota ja tunnistaa vaikuttamisen työkaluja.

Keskustelijat 27.1.

Kirsi Lehto on koulutukseltaan kasvivirologi ja molekyylibiologi. Hän toimii Turun yliopiston biokemian laitoksella opettajana ja tutkijana. Hänen varsinaiset tutkimuskohteensa johdattivat hänet jo opiskeluaikana pohtimaan kysymyksiä elämän synnystä ja sen varhaisista kehitysvaiheista, ja näiden kysymysten myötä Lehto päätyi tähtitieteilijäpuolisonsa kanssa tutkimaan ja opettamaan uutta poikkitieteellistä oppiainetta astrobiologiaa. Astrobiologia tieteenalana pyrkii selvittämään elämän edellytyksiä maailmassa: miten maailma, planeettamme ja sen eliökunta ovat syntyneet ja kehittyneet nykyiselleen. Lehto on keskittynyt tämän poikkitieteellisen kokonaisuuden tutkimukseen, opetukseen ja popularisointiin viimeisen kymmenen vuoden ajan. Lehdon kirja Astrobiologia − elämän edellytyksiä etsimässä palkittiin vuoden 2019 tietokirjana. Lehto on myös usean vuoden ajan kirjoittanut Ursan sivuilla ilmestyvää Elämän keitaita –blogia, sekä toiminut Aikavaellus ry:n puheenjohtajana.

Sonya Lindfors on helsinkiläinen palkittu koreografi, tanssija sekä ohjaaja. Hän työskentelee koreografian, fasilitoinnin, yhteisöllisyyden ja opetuksen parissa. Lindfors on urbaanin taiteen yhteisön UrbanApan perustajajäsen ja taiteellinen johtaja. Hänen työkokemuksensa ulottuvat nykytanssista teatteriin, elokuvaan ja katutaiteeseen. Lindfors on valmistunut Helsingin taideyliopistosta koreografian maisteriohjelmasta. Tällä hetkellä Lindforsin aika jakaantuu omien taiteellisten projektien ja UrbanApan välille. Hän pyrkii työskentelyllään haastamaan olemassa olevia valta-asetelmia, luomaan monimuotoisuutta ja voimaannuttamaan yhteisöjä. Lindfors on saanut työstään useita palkintoja, joista viimeisin on vuonna 2018 myönnetty ANTI Live taidepalkinto. www.sonyalindfors.com

Laura Boxberg on nykytaiteen tiedotuskeskuksen Frame Contemporary Art Finlandin viestintäpäällikkö. Aiemmin hän on työskennellyt amanuenssina Aboa Vetus & Ars Nova -museossa, viestinnän tehtävissä Turun taidemuseossa sekä tutkijana Turun yliopistossa. Hänet tunnetaan myös Taidematkustaja-blogin kirjoittajana.

Valtasarja

28.10.2020 klo 17.30–19 Valtailta x Ympäristö. Vieraina Yrjö Haila & Hertta Kiiski
25.11.2020 klo 17.30–19 Valtailta x Talous. Vieraina Joona-Hermanni Mäkinen & Veikka Lahtinen
27.1.2021 klo 17.30–19 Valtailta x Ihmisyys. Vieraina Sonya Lindfors & Kirsi Lehto

Aiemmat Valtailta-sarjan ympäristö- ja talousteemaiset keskustelut ovat katsottavissa tekstitettyinä tallenteina osoitteessa: https://vimeo.com/user20726607.

Takaisin tapahtumakalenteriin