Skip to main content
19.9.2021

Turun päivän arkkitehtuurikierros

Turun taidemuseo
sunnuntaina 19. syyskuuta 2021 klo 13, klo 14, klo 15
Maksuton, kaikille avoin tapahtuma
Kierrokset toteutetaan ulkona, säävaraus
Turun päivän arkkitehtuurikierrokset

Turun taidemuseo viettää Turun päivää sunnuntaina 19.9. fokuksessaan museon komea arkkitehtuuri. Vuonna 1904 valmistuneen Gustaf Nyströmin piirtämän graniittilinnan  julkisivu on yksi kaupungin keskeisistä maamerkeistä ja valittu kaupunkilaisten äänestyksessäkin Turun kauneimmaksi rakennukseksi.

Taiteen talo -arkkitehtuurikierros keskittyy taidemuseon historiaan ja itse museorakennukseen. Kierroksella katsellaan talon julkisivua ulkoapäin, tutkitaan sen mielenkiintoisia yksityiskohtia ja kuullaan rakennukseen liittyviä tarinoita. Kierrokset suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Säävaraus.

Maksuton opastus kestää noin 45 minuuttia, ei ennakkoilmoittautumista. Ryhmäkoko on rajoitettu 20 henkeen ja ryhmät täytetään saapumisjärjestyksessä. Osallistujia pyydetään huomioimaan koronaturvallisuus ja voimassaolevat suositukset.

Kierrokset

klo 13  Taiteen talo: Arkkitehtuurikierroksella museorakennuksen yksityiskohtia ihastellaan ulkoapäin. Opastus on maksuton ja kestää n. 45 min.
kl. 14 Konstens hus: På denna arkitekturguidning bekantar vi oss med museibyggnadens detaljer utomhus. Guidningen är gratis och räcker ca. 45 min.
at 3 pm  House of the Arts: On this guided architectural tour we will be admiring the building’s details from the outside. The tour is free and takes c. 45 min.

Huom! Turun taidemuseon sisätilat ovat suljettu Turun päivänä 19.9. näyttelyvaihdon vuoksi.

Takaisin tapahtumakalenteriin