Skip to main content
26.8.2023

Suomen luonnon päivä

Puolalanpuisto
Lauantaina 26. elokuuta 2023 klo 13–14 ja 14-16
Vapaa pääsy! Ennakkoilmoittautuminen akvarellityöpajaan.
Yhteistyössä Varsinais-Suomen Ilmastolupaus-hanke
Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivänä lauantaina 26.8. Varsinais-Suomen Ilmastolupaus-hankkeen museot järjestävät yhteistyössä tapahtumia, joiden tarkoituksena on koota ihmisiä yhteen juhlistamaan ja arvostamaan Suomen luontoa. Tapahtumien fokuksessa on museoiden lähiluonto. Turun taidemuseon tapahtuma keskittyy Puolalanpuistoon.

Lintukierros klo 13 Puolalanpuistossa

Lintukierroksella havainnoidaan puistolintujen lajikirjoa paikka- ja muuttolintuina, lintujen ikää sekä kasvillisuuden merkitystä alueella viihtyviin lajeihin. Kävelykierroksen vetää kuvataiteilija Jessica Koivistoinen.

Kierros on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille vasta-alkajista kokeneempiin harrastajiin. Ei ennakkoilmoittautumista. Muistathan säänmukaisen varustuksen! Kierroksen kesto on noin 45 min.

Akvarellityöpaja klo 14-16 Turun taidemuseossa

Akvarellityöpajassa kävelykierroksella tehdyt lintuhavainnot muutetaan abstrahoiduiksi maalauksiksi, joissa korostuu lintujen tärkeimmät tuntomerkit sekä höyhenpeitteen väritys. Työpajaan osallistuminen ei edellytä osallistujilta taiteellista taustaa, aiempaa kokemusta maalaamisesta tai omia materiaaleja. Työpajan ohjaa kuvataiteilija Jessica Koivistoinen.

Akvarellityöpajaan osallistuminen on maksutonta. Osallistujamäärä on rajattu, ennakkoilmoittautuminen: rosa-maria.kananen@turuntaidemuseo.fi / 040 359 0087

Kuka? 

Jessica Koivistoinen on Turussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija sekä aktiivinen lintuharrastaja. Hänet tunnetaan erityisesti eri lintulajien värimaailmaa ja tärkeimpiä tuntomerkkejä abstrahoivista akvarellimaalauksista sekä tuftatuista ja kirjotuista ryijyistään.  

*

Tapahtuma järjestetään Varsinais-Suomen Ilmastolupaus-hankkeen tuella. Hanke on saanut rahoitusta Museovirastolta.

Takaisin tapahtumakalenteriin