Skip to main content
9.11.2021

Konsertti: Soiva taidemuseo

Turun taidemuseo
Tiistai 9.11.2021 klo 17.30 – 18.30
Konsertti sisältyy museon pääsylipun hintaan
Saapuminen
Konsertti: Soiva taidemuseo

Soiva taidemuseo on konserttikonsepti, joka tutustuttaa yleisön kiehtovalla tavalla turkulaisten taidemuseoiden teoksiin ja niiden maailmaan liittyviin sävellyksiin. Ensimmäinen konsertti syventyy Turun taidemuseon kokoelmaan kuuluvaan Pekka Halosen maalaukseen Erämaa (1899). Teoksen jylhät maisemat, väkevät männyt ja tummanpuhuva horisontti yhdistyy pohjoismaiseen kansallisromanttiseen musiikkiin (Sibelius, Grieg, Stenhammar).

Museokonsertti saa yleisön kohtaamaan tututkin teokset uudella tavalla yhdistäen kuvataidetta ja taidemusiikkia. Duo Sylvia Hurttia (viulu) ja Anni Collan (piano) luo kokonaisvaltaisen taidekokemuksen, joka ei rikastuta vain esteettisellä tasolla, vaan tarjoaa myös kulttuurihistoriallista taustatietoa valituista taide- ja musiikkiteoksia, niiden aikakausista ja niihin vaikuttavista aatemaailmoista.

Konserttiin voi osallistua museon pääsylipulla (12/7 € tai Museokortti). Paikkoja on rajoitetusti, ennakkovaraukset: info@turuntaidemuseo.fi / +358 2 2627 100.

Kiinnitämme erityistä huomiota asiakasturvallisuuteen ja pyrimme tekemään vierailustasi mahdollisimman miellyttävän. Edellytämme kasvomaskin käyttöä varmistaaksemme kaikille asiakkaillemme turvallisen vierailun ja työntekijöillemme turvallisen työympäristön. Lisätietoja turvallisesta museovierailusta löydät osoitteesta turuntaidemuseo.fi.

Takaisin tapahtumakalenteriin