Skip to main content
18.5.2021

Museopäivän etäopastus

Zoom
Tiistaina 18. toukokuuta 2021 klo 13–14
Tiistaina 18. toukokuuta 2021 klo 15–16
Tiistaina 18. toukokuuta 2021 klo 17–18
Opastus on kaikille avoin ja maksuton
Tapahtuma toteutetaan etänä Zoom-alustalla.
Etäopastus Sigrid Schaumanin näyttelyyn

Keväällä Turun taidemuseossa nautitaan Sigrid Schaumanin (1877–1979) yhä intensiivisemmäksi käyvästä kolorismista ja aina näynomaisemmaksi muuttuvasta ilmaisusta. Taidemaalarina yli 70-vuotiaana uuteen kukoistukseen puhjenneen Schaumanin taiteen ytimessä olivat väri, valo ja maisema. ”Täytyyhän sitä ajatella omaa kehitystään ja tulevaisuuttaan”, hän kommentoi lähtiessään 72-vuotiaana maalausmatkalle Ranskaan. Naseva tokaisu kuvaa hyvin taiteilijan tahdonlujuutta, määrätietoisuutta ja avointa mieltä.

Etäopastuksella sukelletaan Sigrid Schaumanin maalauksiin ja vaiherikkaaseen tarinaan kuva- ja videoesityksen avulla. Opastus toteutetaan verkossa Zoom-alustalla, jossa osallistujat voivat keskustella, kommentoida ja esittää kysymyksiä oppaalle. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia.

Opastus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ole nopea, sillä kullekin opastukselle mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta! Lähetämme ilmoittautuneiden sähköpostiin osallistumislinkin ja -ohjeet ja autamme myös tarvittaessa Zoomin käyttöönotossa.

ILMOITTAUTUMISET: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­ennakkovaraus

__

Kansainvälinen museopäivä 18.5.
Kansainvälistä museopäivää on vietetty  toukokuun 18. päivänä jo vuodesta 1977. Päivän tarkoituksena on tehdä museoiden yhteiskunnallista asemaa tunnetuksi sekä yleisön että päättäjien keskuudessa. Museopäivää vietetään osana Museoviikkoa 17.-23.5.2021. Viikon tapahtumista vastaavat museot ympäri Suomen. Voit tutustua Museoviikon ohjelmaan täällä.

Takaisin tapahtumakalenteriin