Skip to main content
12.5.2021

Museokortti-klubi

Zoom
Keskiviikkona 12. toukokuuta 2021 klo 17.00 – 18.00
Osallistuminen Museokortilla
Tapahtuma toteutetaan etänä Zoom-alustalla.
Museokortti-klubi verkossa: Etäopastus Sigrid Schaumanin näyttelyyn

Keväällä Turun taidemuseossa nautitaan Sigrid Schaumanin (1877–1979) yhä intensiivisemmäksi käyvästä kolorismista ja aina näynomaisemmaksi muuttuvasta ilmaisusta. Taidemaalarina yli 70-vuotiaana uuteen kukoistukseen puhjenneen Schaumanin taiteen ytimessä olivat väri, valo ja maisema. ”Täytyyhän sitä ajatella omaa kehitystään ja tulevaisuuttaan”, hän kommentoi lähtiessään 72-vuotiaana maalausmatkalle Ranskaan. Naseva tokaisu kuvaa hyvin taiteilijan tahdonlujuutta, määrätietoisuutta ja avointa mieltä.

Etäopastuksella  sukelletaan Sigrid Schaumanin maalauksiin ja vaiherikkaaseen tarinaan kuva- ja videoesityksen avulla. Opastus toteutetaan verkossa Zoom-alustalla, jossa osallistujat voivat keskustella, kommentoida ja esittää kysymyksiä oppaalle. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia.

Museokortti-klubille voi osallistua omistamalla Museokortin. Ole nopea, sillä mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta. Muistathan antaa ilmoittautumisen yhteydessä Museokorttisi numeron. Lähetämme ilmoittautuneiden sähköpostiin osallistumislinkin ja -ohjeet ja autamme myös tarvittaessa Zoomin käyttöönotossa.

ILMOITTAUTUMISET: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­ennakkovaraus

__

MUSEOKORTTI on vuosilippusi yli 300 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Nähtävää riittää niin historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan kuin vaikkapa jääkiekon ystäville. Museokortilla saat myös etuja ja alennuksia museoiden palveluista. Voit ostaa Museokortin museosta tai osoitteesta Museot.fi.

Takaisin tapahtumakalenteriin