Skip to main content
17.5.2023

Museoiden yö 2023

Turun taidemuseo
keskiviikkona 17.5. 2023 klo 18.00 – 24.00
Vapaa pääsy
Turun taidemuseo, Café Victor & Turun museot
Museoiden yö Turun taidemuseossa

Viime vuonna suuren suosion saavuttanut Museoiden yö järjestetään jälleen!

Turun taidemuseo on avoinna Museoiden yönä klo 18-24, vapaa pääsy. Café Victor palvelee koko illan ajan viihtyisällä terassilla sekä sisätiloissa, ja museokaupan taidekirjakirppis tarjoaa mahdollisuuden mahtaville alelöydöille!  

HANDLE WITH CARE -miniopastukset  
klo 18 | 19 | 20 alkaen 

Suomenkielisillä miniopastuksilla (30 min.) tutustutaan Handle with Care -näyttelyyn, joka tarkastelee taidemuseon kokoelmaan kuuluvaa nykytaidetta hoivan ja huolenpidon näkökulmasta.

Nocturnes (for the human body) 
klo 18.30 | 19.30 | 20.30  

Nocturnes (for the human body) on kahdelle ihmiskeholle sävelletty teos, jota ovat inspiroineet uni ja unettomuus. Teoksen säveltäjä Jeppe Ernstin mukaan esiintyjien liikekieli kuvaa unta tavoittelevien ihmiskehojen keskinäistä vuorovaikutusta sekä levollisesta rauhattomaan kehittyvää liikehdintää. Museoiden yössä nähtävä esitys on kaksiosaisen teoksen toinen osa. Erica Giacoletton ja Kalle Hakosalon tulkitsemaa teosta voi seurata kokoelmanäyttelytiloissa museon toisessa kerrossa. Kesto 15 minuuttia.

Erica Giacoletto ja Kalle Hakosalo ovat nykymusiikkiin ja -taiteeseen erikoistuneita muusikoita ja esiintyjiä. Heidän yhteinen repertuaarinsa sisältää marimba-kontrabassosovituksia ja -tilausteoksia sekä performanssiteoksia, joita on esitetty mm. Kööpenhaminan KLANG-nykymusiikkifestivaalilla ja omissa konserttisarjoissa.

PINK TWINS LIVE 
klo 22–23.30  

Pink Twins tunnetaan liikkuvaa kuvaa ja elektronista musiikkia yhdistävistä intensiivisistä teoksistaan sekä näyttävistä live-esiintymisistään. Veljesten Juha ja Vesa Vehviläinen muodostama duo loihtii nyt museon aulaan pyörryttävän monitahoisia äänimaailmoja ja kokeellista, orgaanista ja maalauksellista kuvavirtaa. Samaan aikaan Pimiössä voi tutustua kaksikon tuoreimpaan videoteokseen The Transient (2022).

ESILLÄ OLEVAT NÄYTTELYT

Näyttelyt avoinna klo 18-24.
Shoji Ueda, Handle with Care, Sandra Kantanen: Smokeworks, Pink Twins: The Transient.

MUUT MUSEOT

Museoiden yönä keskiviikkona 17.5. suuri osa Turun museoista on avoinna puoleen yöhön asti, ja tarjolla on mielenkiintoista ohjelmaa rennolla otteella kulttuurin, taiteen, musiikin ja viihtyisien museokahviloiden antimien äärellä. Tutustu koko illan tarjontaan osoitteessa: turku.fi/turun-museot.

Takaisin tapahtumakalenteriin