Skip to main content
25.5.2021

MHAW: Etäopastus

Zoom
Tiistaina 25. toukokuuta 2021 klo 17.00 – 18.00
Maksuton, opastus kuuluu Mental Health Art Weekin ohjelmaan
Tapahtuma toteutetaan etänä Zoom-alustalla.
MHAW: Etäopastus Sigrid Schaumanin näyttelyyn

Keväällä Turun taidemuseossa nautitaan Sigrid Schaumanin (1877–1979) yhä intensiivisemmäksi käyvästä kolorismista ja aina näynomaisemmaksi muuttuvasta ilmaisusta. Taidemaalarina yli 70-vuotiaana uuteen kukoistukseen puhjenneen Schaumanin taiteen ytimessä olivat väri, valo ja maisema. ”Täytyyhän sitä ajatella omaa kehitystään ja tulevaisuuttaan”, hän kommentoi lähtiessään 72-vuotiaana maalausmatkalle Ranskaan. Naseva tokaisu kuvaa hyvin taiteilijan tahdonlujuutta, määrätietoisuutta ja avointa mieltä.

Etäopastuksella  sukelletaan Sigrid Schaumanin maalauksiin ja vaiherikkaaseen tarinaan kuva- ja videoesityksen avulla. Opastus toteutetaan verkossa Zoom-alustalla, jossa osallistujat voivat keskustella, kommentoida ja esittää kysymyksiä oppaalle. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia.

Opastus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ole nopea, sillä mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta! Lähetämme ilmoittautuneiden sähköpostiin osallistumislinkin ja -ohjeet ja autamme myös tarvittaessa Zoomin käyttöönotossa.

ILMOITTAUTUMISET: https:/­/­turuntaidemuseo.fi/­ennakkovaraus

__

Mental Health Art Week (MHAW)
Hyvää mieltä kulttuurista -toimintaviikoa vietetään 24.-30.5.2021. Toimintaviikon tavoitteena on hyvän mielen kulttuuri- ja taidetapahtumien kautta herättää keskustelua mielenterveydestä ja sen merkityksestä yksilöille ja yhteisölle. Viikon aikana MIELI ry:n jäsenjärjestöt järjestävät omilla alueillaan mielen hyvinvointia edistäviä kulttuuripainotteisia tapahtumia.

Takaisin tapahtumakalenteriin