Skip to main content
24.8.2024

Majapäivä ötökkäopeilla

Turun taidemuseo ja Puolalanpuisto
Lauantaina 24. elokuuta 2024 klo 12–16
Majanrakennustyöpaja on maksuton. Osallistuminen Handle with Care -opastukselle on maksutonta kaikille alle 16-vuotiaille.
Tapahtumapaikkana Puolalanpuisto ja Turun taidemuseo
Turun taidemuseo X Arkkitehtuurikoulu Kideko: Majapäivä ötökkäopeilla

Turun taidemuseon ja Arkkitehtuuri- ja muotoilukoulu Kidekon yhteisessä Majapäivässä otetaan oppia muilta lajeilta ja rakennetaan ötökkätyyliin! Opastetulla kierroksella tutustutaan kasvi- ja eläinlajien tapoihin kotiutua mitä erilaisimpiin paikkoihin ja keinoihin selviytyä esimerkiksi yhteistyön avulla. Tapahtumapaikkoina Turun taidemuseo ja Puolalanpuisto.

Päivän ohjelma:

klo 12–16 Majanrakennusta ötökkäopeilla

Puolalanpuiston majanrakennustyöpajassa tutustutaan hyönteisten arkkitehtuuriin ja rakennetaan maja muurahaisten oppeja hyödyntäen. Rakentamisen alkuun ohjaa Arkkitehtuuri- ja muotoilukoulu Kidekon opettajat. Non stop -työpajaan voi osallistua klo 12–16 välillä. Paja on maksuton. Alle 8-vuotiaiden suositellaan osallistuvan aikuisen seurassa.

klo 14 & 15 Kuka täällä majailee? Opastettu kierros Handle with Care -näyttelyyn

Opastetulla kierroksella sukelletaan museon Handle with Care -näyttelystä löytyvien kasvi-, sieni- ja eläinlajien maailmaan ja kuullaan, millaisia majapaikkoja pihoilta, puistoista ja metsistä löytyy. Kenen koti on lahopuussa? Kuka kasvattaa lapsensa nokkosen lehdellä? Entä minkälaisia naapurisuhteita eri lajien välille voi syntyä? Opastuksen kesto noin 30 minuuttia. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.

Lisätiedot: elli.liippo@turuntaidemuseo.fi / 040 359 0087

Takaisin tapahtumakalenteriin