Skip to main content
10.10.2020

Erikoisopastus

Turun taidemuseo
Lauantaina 10.10.2020 klo 13 & klo 15 (molemmat ryhmät täynnä)
Pääsylippu 12/7 € tai Museokortti + erikoisopastusmaksu 5 €
Saapuminen
Harri Kalha: Romantiikkaa, kaukokaipuuta, toiseuden tuskaa: näkökulmia Birger Kaipiaisen taiteeseen

Birger Kaipiaisen omintakeinen, salaperäinen kuvafantasiansa ihastutti jo aikalaisia, mutta toisaalta modernin muotoilun taholla pidäkkeettömän runsasta kuvakieltä myös vieroksuttiin. Kuvataidepiireissä yletöntä koristeellisuutta ihmeteltiin. Aikansa outo lintu näyttäytyy tänä päivänä toisessa valossa: persoonallisena kuvantekijänä ja rajoista piittaamattomana visionäärinä, joka toteutti fantasiansa keraamiseen materiaaliin.

FT, taidehistorian ja sukupuolen tutkimuksen dosentti Harri Kalha tunnetaan palkittuna ja tuotteliaana kirjoittajana. Hänen menestyskirjansa Birger Kaipiainen (2013, 2019) teki ensimmäisen syväluotauksen Kaipiaisen maailmaan.

Molemmat ryhmät ovat täynnä. Opastus järjestetään samansisältöisenä klo 13 ja klo 15. Osallistujamäärä on rajattu. Ennakkoilmoittautuminen: info@turuntaidemuseo.fi / (02) 2627 100.

Kiinnitämme erityistä huomiota asiakasturvallisuuteen ja pyrimme tekemään vierailustasi mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen. Ohjeet turvalliseen museovierailuun löydät osoitteesta: https://turuntaidemuseo.fi/turvallinen-museovierailu

Takaisin tapahtumakalenteriin