Skip to main content
9.12.2021

Äärellä: Miten katsoa toisin?

Zoom
torstaina 9.12.2021 klo 17.30 – 18.30
Maksuton, kaikille avoin verkkotapahtuma. Ennakkoilmoittautuminen.
Tapahtuma toteutetaan etänä Zoom-alustalla.
Äärellä: Miten katsoa toisin?

Miten katsoa toisella tavalla, eri silmin? Äärellä-ilta avaa katsojuutta ja katsomisen positioita Turun taidemuseossa esillä olevan Royal Salute -näyttelyn teosten kautta.

Vierailevina asiantuntijoina Anna Perälä ja Mika Väyrynen

Illan aihetta alustavat kuraattori Anna Perälä ja intendentti Mika Väyrynen, jotka ovat olleet luomassa yhdenvertaisuuden puolesta kantaaottavaa Spektri-näyttelyä WAM Turun kaupungin taidemuseoon. Spektrin teokset käsitelevät sukupuolta, identiteetin kehitystä ja syrjinnän kokemuksia, mutta myös vapautumista, nautintoa, läheisyyttä ja huolenpitoa. Mitä tapahtuu, kun Perälä ja Väyrynen katsovat Royal Salute -näyttelyä Spektri-lasien läpi? Millaisia oivalluksia, ajatuksia ja keskusteluita siitä herää?

Verkkotapahtuma on maksuton ja se toteutetaan Zoomin välityksellä. Tapahtumassa keskustellaan yhdessä sekä pienryhmissä. Pyydämme kaikkia osallistumaan keskusteluihin omalla videokuvalla ja äänellä. Tilaisuutta ei tallenneta. Äärellä-keskusteluissa pätevät turvallisemman tilan säännöt.

Paikkoja on rajoitetusti. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.
Ilmoittautumiset: https://forms.gle/FqjSzcL22R8bA27FA

Äärellä

Äärellä on Turun taidemuseon järjestämä tapahtumasarja, jossa museo, osallistujat ja asiantuntijat kohtaavat inspiroivassa ja ajatuksia herättävässä keskustelussa. Keskusteluissa sidotaan Royal Salute-näyttelyn aiheita tähän päivään ja yhteiskunnan ilmiöihin. Illan aiheeseen voi virittäytyä jo keskiviikkona 8.12. Maria Petterssonin verkkoluennolla Jos nainen haluaa jäädä historiaan, kannattaa olla kuningatar tai alasti.

Äärellä on jatkoa Turun taidemuseon järjestämälle Valtasarjalle. Valtasarja on Turun taidemuseon hanke, jossa tarkastellaan yhteiskunnallisia valtarakenteita uusia ideoita, vaihtoehtoja ja ratkaisumalleja kartoittaen. Tavoitteena on oppia yhdessä, synnyttää inspiraatiota ja tunnistaa vaikuttamisen työkaluja. Valtasarjan tuotantoa on tukenut Museovirasto.

Vierailevat asiantuntijat

Anna Perälä työskentelee näyttelyamanuenssina Turun museokeskuksessa ja on kuratoinut WAMin näyttelyn Spektri – Sukupuoli ja seksuaalisuus nykytaiteessa. Perälä on työskennellyt pitkään yleisötyön parissa ja on kiinnostunut kuvataiteen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja julkisesta taiteesta.

Mikä Väyrynen työskentelee Turun museokeskuksen yleisötyöstä vastaavana intendenttinä. Hän on taidekasvattaja, tuottaja ja kuraattori, jonka sydäntä lähellä ovat eri taiteen lajien ja yleisöjen yhdistäminen, moninaisuus ja yhdenvertaisuus.

 

Takaisin tapahtumakalenteriin