Skip to main content
28.10.2021

Äärellä: Prinsessaunelmia ja suuria tunteita

Zoom
torstaina 28.10.2021 klo 17.30 – 18.30
Maksuton, kaikille avoin verkkotapahtuma. Ennakkoilmoittautuminen.
Tapahtuma toteutetaan etänä Zoom-alustalla.
Äärellä: Prinsessaunelmia ja suuria tunteita - kuninkaalliset mediassa tarua ja totta
Syksyn aikana eri alojen asiantuntijat inspiroivat keskusteluun ja taustoittavat Turun taidemuseossa esilläolevan Royal Salute -näyttelyn teemoja. Verkossa järjestettävillä luennoilla ja Äärellä-keskusteluilloissa teemoja tarkastellaan ja peilataan nykypäivän ilmiöihin. Ensimmäisenä aiheena on kuninkaallisuus. Aiheeseen voi tutustua jo keskiviikkona 27.10. Satu Jaatisen verkkoluennolla Kuninkaallisissa kehyksissä.

Äärellä: Prinsessaunelmia ja suuria tunteita – kuninkaalliset mediassa tarua ja totta
Vierailevana asiantuntijana Johanna Sumiala

Millainen rooli kuninkaallisilla on nykypäivän sosiaalisen median kyllästämässä maailmassa? Mihin perustuu The Crownin suursuosio sekä kiinnostuksemme siniveristen häitä, hautajaisia ja skandaaleja kohtaan? Äärellä-keskusteluillassa pohditaan, miten media esittää kuninkaallisia tämän päivän maailmassa.

Keskusteluillan avaa Johanna Sumiala, viestinnän apulaisprofessori Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta. Sumialan antaman johdannon jälkeen annetaan tilaa yhdessä ja pienryhmissä käytävälle keskustelulle. Sumialan erityisalaa on media-antropologia. Häntä kiinnostavat etenkin median rituaalit ja mediatapahtumien analyysi. Viime vuosina Sumiala on tutkinut niin kuninkaallisten, maailman johtavien poliitikkojen, kuuluisuuksien, urheilusankarien kuin tavallistenkin ihmisten kuolemaa ja niihin liittyviä rituaaleja uutismediassa ja sosiaalisessa mediassa.

Äärellä-keskusteluillat ovat jatkoa Turun taidemuseon tuottamalle Valtasarjalle. Hankkeessa tarkastellaan yhteiskunnallisia valtarakenteita uusia ideoita, vaihtoehtoja ja ratkaisumalleja kartoittaen. Tavoitteena on oppia yhdessä, synnyttää inspiraatiota ja tunnistaa vaikuttamisen työkaluja. Valtasarjan tuotantoa on tukenut Museovirasto.

Ilmoittautuminen

Äärellä-keskusteluillat ovat maksuttomia ja ne toteutetaan etänä Zoomin välityksellä. Tapahtumaa ei tallenneta. Äärellä-keskusteluissa pätevät turvallisemman tilan säännöt. Paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittautumiset: https://forms.gle/DUBGAFVnBYZmWgpXA.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tapahtumaa.

Takaisin tapahtumakalenteriin