Skip to main content

julkaisuvapaa 15.3.2024

Turun Taideyhdistys jakaa apurahoja turkulaisille kuvataiteilijoille

Turun taidemuseota hallinnoiva Turun Taideyhdistys ry. jakaa vuosittain apurahoja Turun alueella asuville ammattikuvataiteilijoille. Ajalla 15.3.–15.4.2024 haettavana ovat 10 000 euroa Ellen ja Magnus Dahlströmin testamenttirahastosta sekä 5 000 euroa Helena Bruunin rahastosta. Taiteelliseen työskentelyyn suunnattujen apurahojen lisäksi Taideyhdistys jakaa 5 kpl 1000 euron matka-apurahoja sekä 6 kpl 500 euron kuukausirahaa kansainvälisiin taiteilijaresidensseihin lähteville taiteilijoille. Kuukausirahaa voi hakea kolmeksi tai kuudeksi kuukaudeksi.

Taiteilija voi hakea matka-apurahaa esittäessään teoksiaan tai esiintyessään koti- tai ulkomaisissa yksityis- tai ryhmänäyttelyissä, erilaisilla festivaaleilla tai muissa taidetapahtumissa. Matka-apurahaa voi käyttää ainoastaan henkilökohtaisiin tai työryhmän matkoista, majoituksesta, taideteosten kuljetuskuluista tai vakuutuskuluista aiheutuneisiin kustannuksiin. Residenssiapuraha on tarkoitettu residenssimatkoista aiheutuneisiin matkakuluihin ja residenssin aiheuttamiin vuokrakuluihin.

Sähköisen hakemuksen voi täyttää 15.4.2024 klo 23.59 mennessä museon verkkosivuilla osoitteessa turuntaidemuseo.fi/apurahat.

Apurahahakemuksen voi halutessaan toimittaa myös paperisena. Hakemus on toimitettava liitteineen viimeistään 15.4.2022 postileimalla osoitteeseen Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku. Tulostettava hakemuskaavake löytyy museon verkkosivuilta.

Lisätietoja

museonjohtaja Kari Immonen
kari.immonen@turuntaidemuseo.fi
040 6323 377 / 044 312 2256
turuntaidemuseo.fi/apurahat

Tietoja toimijoista

Vuonna 1891 toimintansa aloittanut Konstföreningen i Åbo – Turun Taideyhdistys ry. on perustettu edistämään taiteen harrastusta, ymmärtämystä ja sen harjoittamista Varsinais-Suomen alueella sekä ylläpitämään taidekokoelmaa. Näistä toiminnoista on vastannut vuodesta 1904 Puolanpuistossa sijaitseva Turun taidemuseo, jonka veljekset Ernst ja Magnus Dahlström rakennuttivat ja lahjoittivat Turun kaupungille ylläpidettäväksi Taideyhdistyksen taidemuseotoiminnan käytössä.

Ellen ja Magnus Dahlströmin testamenttirahastoa hallinnoi Åbo Akademin säätiö yli 400 muun rahaston ohella. Säätiö myöntää vuosittain 15–20 miljoonaa euroa tieteelliseen tutkimukseen, koulutukseen, taiteeseen ja kulttuuriin kohdistettuja palkintoja, stipendejä ja apurahoja.

Seuraa meitä