10.8.2022

Erikoisopastus: Neljä erilaista taiteilijataivalta

Turun taidemuseo
keskiviikkona 10.8.2022 klo 17.30 – 18.30
Opastukselle voi osallistua museon pääsylipulla (10 / 7 € tai Museokortti)

Ennakkoilmoittautuminen.

Esteetön pääsy.
Christian Hoffmann: Neljä erilaista taiteilijataivalta

Moderni nainen esittelee Helene Schjerfbeckin, Ellen Thesleffin, Sigrid Schaumanin ja Elga Sesemannin uraauurtavaa roolia suomalaisessa taiteessa 1900-luvun vaihteessa ja sen ensi vuosikymmeninä. Ateneumin taidemuseon maailmaa kiertänyt näyttely nähdään Turun taidemuseoon sovitettuna versiona ja museon kokoelmateoksilla terästettynä.

Turun taidemuseossa yli 30-vuotisen uran tehnyt ja keväällä 2022 eläköitynyt vanhempi amanuenssi Christian Hoffmann kertoo opastuksellaan neljästä keskenään erilaisesta taiteilijataipaleesta ja suhteuttaa taiteilijoiden merkitystä taidemuseon kokoelmaan. Hänen fokuksessaan ovat Thesleff, Schjerfbeck ja Schauman, joiden tuotannoista hän kuratoi Turun taidemuseossa vuosina 2015, 2016 ja 2021 esillä olleet laajat näyttelyt.

Ilmoittautumiset:

Erikoisopastukselle voi osallistua museon pääsylipulla. Paikkoja on rajoitetusti. Ennakkoilmoittautumiset: info@turuntaidemuseo.fi / 040 6323 378

Erikoisopastus järjestetään samansisältöisenä myös lauantaina 6.8. klo 14.

Takaisin tapahtumakalenteriin