Taideyhdistys
Konstföreningen i Åbo - Turun Taideyhdistys ry.

Turun taidemuseon toimintaa ylläpitää Konstföreningen i Åbo  - Turun Taideyhdistys ry. Vuonna 1891 toimintansa aloittanut Taideyhdistys on perustettu edistämään taiteen harrastusta, ymmärtämystä ja sen harjoittamista Varsinais-Suomen alueella sekä ylläpitämään taidekokoelmaa. Näitä toimintoja Taideyhdistys on harjoittanut vuodesta 1904 Puolalanmäen taidemuseorakennuksessa, jonka veljekset Dahlström lahjoittivat Turun kaupungille ylläpidettäväksi Taideyhdistyksen taidemuseotoiminnan käytössä.

Turun taideyhdistyksellä on neljä kunniajäsentä; lääketieteen tohtori, dosentti Matti Dahl, rouva Brita Dahlström, professori Leif Sourander († 2012) ja professori Kauko Lehtinen († 2012). Yhdistys on saanut kunniajäsenen viimeksi 2010.

Lääketieteen tohtori, dosentti Matti Dahl on kutsuttu Konstföreningen i Åbo - Turun Taideyhdistys ry:n kunniajäseneksi yhdistyksen vuosikokouksessa 15.3.2010. Dosentti Dahl on edistänyt ansiokkaasti Turun Taideyhdistyksen pyrkimyksiä ja Turun taidemuseon toimintaa ensin hallituksen pitkäaikaisena jäsenenä ja puheenjohtajana, sitten Turun Taidemuseon Ystävät ry:n puheenjohtajana. Hän on toiminut ystäväyhdistyksen puheenjohtajana yhtäjaksoisesti vuodesta 1993. Dosentti Dahlin kiinnostuksen kohteena on ollut erityisesti nykytaide.

Konstföreningen i Åbo  - Turun Taideyhdistys ry:n hallitus

Jaakko Ossa, puheenjohtaja
Christel von Frenckell-Ramberg, varapuheenjohtaja
Rachel Nygård-Taxell, rahastonhoitaja
Jorma Hyttinen
Ilpo Lahti
Marie-Sofie Lundström
Olli Immonen
Mirja Pitkänen
Kari Immonen, esittelijä
Christian Hoffmann, sihteeri

Yhdistyksen yhteystiedot

Taideyhdistyksen postiosoite on Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku.

puheenjohtaja Jaakko Ossa
jossa@utu.fi / 040 0440 139

varapuheenjohtaja Christel von Frenckell-Ramberg
christel.vonfrenckell@gmail.com

rahastonhoitaja Rachel Nygård-Taxell
rnygard@abo.fi

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019