Opastukset

OPASTUKSET KOULUILLE JA PÄIVÄKODEILLE
Turun taidemuseo tarjoaa antoisaa opastussisältöä esiopetuksen, peruskoulujen sekä lukion ja ammatti-instituuttien opetusohjelmien tueksi. Opastuksella tutustutaan esillä oleviin näyttelyihin ryhmän toiveiden mukaan. Tervetuloa viihtymään ja oppimaan inspiroivaan museoympäristöön! 

ELÄMYSPOLKUOPASTUKSET
Turun taidemuseo on osa Elämyspolkua, joka tutustuttaa turkulaiset peruskoululaiset kaupungin kulttuurikohteisiin. Taidemuseo on osa 2.-luokkalaisten Elämyspolkua sekä valinnainen museokohde 7. ja 8. luokille. Keväällä 2020 Elämyspolkuopastukset keskittyvät Löytöretkiä-näyttelyyn.

2.-luokkalaisten Kurkistus kuvataiteeseen -opastuksella keskitytään muutamaan museon kokoelmaan kuuluvaan teokseen ja tullaan tutuiksi taidemuseon kanssa.

7. ja 8. luokkien Elämyspolkuopastuksella nähtyä jäsennetään kuvataiteen eri tekniikoiden näkökulmista. Kierros herättää oppilaita pohtimaan, kuinka monella tapaa taiteella voi ilmaista itseään.

KUVANLUKUTAITO-OPASTUS
Kuvanlukutaito-opastuksella treenataan kuvanlukutaitoja yhdessä tekemällä. Lukion ädinkielen ja kuvataiteen sekä ammattikoulujen äidinkielen sekä taide ja kulttuuri -tuntien sisältöä tukeva opastus ja tehtävämateriaali toimii myös pohjana kuva-analyysin kirjoittamiselle.

OPASTUKSEN VARAAMINEN
Varaa opastus soittamalla numeroon (02) 2627 100 (ti-pe 11-19, la-su 11-17) tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@turuntaidemuseo.fi. Opastus kannattaa varata viimeistään viikkoa ennen vierailua.

Opastuksen kesto on 45-60 minuuttia, päiväkodeille 30 minuuttia. Ryhmään mahtuu 30 oppilasta. Opastuskielinä suomi, ruotsi, englanti, venäjä sekä viittomakieli. Lisätiedot ja varaukset viittomakieliseltä oppaalta Heli Rupposelta: helirupponen@msn.com.

OPASTUSTEN HINNAT
Päiväkotiopastus 25 euroa
Koululaisopastus 35 euroa
Elämyspolkuopastus 35 euroa

Sisäänpääsy on ilmainen kaikille alle 16-vuotiaille, turkulaisille 2. asteen oppilaitosten oppilaille sekä ryhmän mukana tuleville opettajille. Opiskelijat 7 ¤ / hlö.


Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020