Koulut

Turun taidemuseo toivottaa päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaryhmät lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan taideaarteisiinsa! Tältä sivulta löydät lisätietoa koululaisopastuksista sekä materiaalia museokäynnin valmisteluun. Museovierailun voi toteuttaa myös omatoimisesti. Ryhmäkäynnin varannut opettaja pääsee tutustumaan näyttelyyn ja valmistelemaan opetustaan ilmaiseksi. Ilmoitathan ryhmän tulosta etukäteen!

Vierailu Turun taidemuseossa on ilmaista kaikille alle 16-vuotiaille koululaisille sekä turkulaisille 2. asteen oppilaitosten opiskelijoille. Opiskelijalipun hinta on 6 euroa.

LIITY OPETTAJIEN POSTITUSLISTALLE
Jos haluat saada tietoa museon pedatoiminnasta, liity opettajien sähköpostilistalle lähettämällä tietosi: elli.liippo@turuntaidemuseo.fi. Kolme kertaa vuodessa lähetettävä taidemuseon pedakirje kokoaa yhteen museon ajankohtaiset pedauutiset. Turun taidemuseo ei käytä yhteystietoja muuhun tarkoitukseen.

KEVÄÄN OPEILTA TIISTAINA 12.2. KLO 17
Opeillassa pääset tutustumaan taidemuseon vasta avattuihin näyttelyihin oppaan johdolla ja kuulet mitä museolla on tarjota esiopetusikäisille, koululaisille ja opiskelijoille. Ilta alkaa kahvitarjoilulla museon aulassa (klo 17) ja jatkuu noin tunnin mittaisella opastuksella (klo 17.30). Tarjoilun vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumisia sähköpostilla: elli.liippo@turuntaidemuseo.fi  

KUN SUUNNITTELET MUSEOVIERAILUA LUOKAN KANSSA
* Museovierailuun voi valmistautua etukäteen tutustumalla näyttelyyn joko museossa tai museon nettisivulla.
* Oppilaiden kanssa on hyvä kerrata yhteiset pelisäännöt, jotta vierailu sujuu mukavasti. Museossa liikutaan vahinkojen välttämiseksi rauhallisesti ja aina opettajan/oppaan johdolla.
* Taideteoksiin ei saa koskea. Silmälle näkymättömätkin jäljet voivat johtaa teoksen vaurioitumiseen. Usein myös kehykset ovat osa alkuperäistä teosta.
* Näyttelysaleissa voi luonnostella ja tehdä muistiinpanoja, mutta muusta työskentelystä on sovittava aina erikseen. Kassalta voi lainata kirjoitusalustoja vierailun ajaksi.
* Oppilaat ovat koko museokäynnin ajan opettajan vastuulla.

KUN TULET LUOKAN KANSSA MUSEOON
* Ilmoittaudu kassalle ja kerro ryhmän koko ja maksa mahdollinen opastus. Mikäli maksu hoidetaan laskulla, jätä  koulun laskutustiedot kassalle.
* Jos olette varanneet oppaan, hän odottaa ryhmää museon kassalla.
* Ryhmä on hyvä ohjata naulakoille, johon voi jättää ulkovaatteet ja reput.
* Kirjoitusalustoja saat museon kassalta.
* Kysy rohkeasti henkilökunnalta, jos tarvitset apua.

 Tervetuloa Turun taidemuseoon!

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019