Turun musiikkijuhlat Turun taidemuseossa
01.08.2011

Lounaskonsertit

Turun Musiikkijuhlat ja Turun taidemuseo kutsuvat matineakonsertteihin. Noin puoli tuntia kestävät konsertit alkavat klo 12.30 ja soivat keskiviikosta perjantaihin 10.–12.8. sekä tiistaina 16.8. Konserteissa esiintyvät musiikkijuhlien mestarikurssilaiset ja niissä kuullaan korkealaatuisia musiikkiesityksiä nuorilta lupauksilta. Konserttiin pääsee maksamalla museon sisäänpääsymaksun.

Musiikkielämyksen lisäksi museossa voi tutustua kaikkiin esillä oleviin näyttelyihin. Kokoelmanäyttely Crème de la Crème esittelee Suomen taiteen kultakauden (n. 1880–1910) kerman, mestariteoksia Turun taidemuseon kokoelmasta. Museon yläkerran täyttää yli sata tunnetuinta ja toivotuinta kokoelmaklassikkoa. Samalla näyttely rohkaisee pohtimaan, mikä oikeastaan on mestariteos ja miten klassikot syntyvät. Miksi juuri Akasta ja kissasta, Sammon puolustuksesta ja monesta muusta on muodostunut kansallisaarteitamme?

Studiossa nähdään turkulaisen Anna-Maija Aarraksen (s. 1948) näyttely Sitaatteja ja Pimiössä brittiläisen David Shrigleyn animaatioita.

Museon ensimmäisessä kerroksessa on esillä Veli Granön (s. 1960) näyttely. Granön ilmaisukeinoja ovat valokuva, installaatio ja elokuva. Hän on useissa teoksissaan käsitellyt vaihtoehtoisten todellisuuksien teemaa. Granö rakentaa teoksensa yhteistyössä kuvattavien kanssa ja seuraa näiden elämää useiden vuosienkin ajan. Asettamalla itsensä alttiiksi Granön teosten päähenkilöt ottavat riskin tulla torjutuiksi ja väärinymmärretyiksi. Samalla he ovat kuitenkin aktiivisia toimijoita, joilla on Granön teosten avulla mahdollisuus rakentaa ja vahvistaa omaa identiteettiään sekä tulla kuulluiksi asioissa, jotka ovat heille tärkeitä.

Lounasajankonsertit 10.–12.8. sekä 16.8. klo 12.30 Turun taidemuseossa, Mestarikurssioppilaat.
Liput ovelta: 8/5 e

www.tmj.fi

 


Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020