Muistojen aurat -työpaja 11.-12.6.2011
06.04.2011

Muistojen aurat -työpaja 11.–12.6.2011 Turun taidemuseossa

Taiteilija Veli Granö toteuttaa Turun taidemuseossa yhteisötaideprojektin, johon liittyen hän pyytää ihmisiä tuomaan museolle yhden esineen, joka on heille erityisen merkityksellinen. Granön projektin tarkoituksena on tutkia ihmisten suhdetta esineisiin sekä esineiden omistajissaan herättämiä tunteita ja muistoja. Projektissa Veli Granö hyödyntää näkymättömiä ilmiöitä tallentavaa kirliankameraa. Kokonaisuus on henkisesti jatkumoa Granön aiemmalle tuotannolle, joka on johdonmukaisesti antanut äänen erilaisille näkemisen ja kokemisen tavoille.

Työpaja järjestetään lauantaina 11.6. ja sunnuntaina 12.6. klo 13–17 Turun taidemuseossa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tuo museolle esine, joka on sinulle erityisen merkityksellinen. Esineen tulee mahtua A4-kokoa olevalle alustalle. Kukin osallistuja voi tuoda yhden esineen. Omistajan tulisi määrittää esineen rahallinen arvo, koska luovuttamisen jälkeen se jää lainausajaksi museon vastuulle. Museo toivoo, että taloudellisesti hyvin arvokkaita esineitä ei tuotaisi työpajaan.


Työpajan kulku

1. Museon henkilökunta vastaanottaa esineen ja pakkaa sen huolellisesti. Omistaja täyttää lomakkeen, jossa ovat hänen yhteystietonsa ja tietoja esineestä.
2. Omistaja kirjoittaa käsin museosta saatavalle isolle paperille tekstin, jossa kertoo esineestä ja omasta suhteestaan siihen, esim. keneltä esine on saatu, mitä muistoja se herättää.
3. Esine jää lainaksi museolle ja Veli Granö valitsee osan esineistä ja niihin liittyvistä tarinoista näyttelyyn. Valitsemansa esineet hän kuvaa kirliankameralla. Esine, siitä otettu kirliankuva sekä omistajan esineestä kirjoittama tarina liitetään osaksi näyttelyä.


Kysymyksiä & vastauksia

Milloin tiedän, tuleeko oma esineeni osaksi näyttelyä?
• Valittujen esineiden omistajille ilmoitetaan torstaihin 16.6. mennessä. Valinnat tekee taiteilija Veli Granö.

Milloin voin noutaa omistamani esineen, jos se ei tule mukaan näyttelyyn?
• Mikäli ilmoitusta esineen valinnasta ei tule, esineen voi noutaa 16.6. alkaen museon aukioloaikoina (ti-pe klo 11–19 ja la-su klo 11–17) ilmoittautumalla museon kassalle.

Milloin voin noutaa omistamani esineen, jos se tulee osaksi näyttelyä?
• Esineen voi noutaa näyttelyn päätyttyä. Museon henkilökunta ottaa yhteyttä omistajiin ja kunkin kanssa sovitaan noutoajankohdasta.

Miten kauan näyttely on auki?
• 28.8.2011 saakka.

Mitä kuville ja teksteille tapahtuu näyttelyn jälkeen?
• Ne luovutetaan esineiden omistajille, jos he niin toivovat.Lisätietoja:


Amanuenssi Mia Haltia
mia.haltia(at)turuntaidemuseo.fi
Puh. (02) 2627 096

Näyttelysihteeri Helena Kinnunen
helena.kinnunen(at)turuntaidemuseo.fi
Puh. 050 400 3249

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020