Kesän tapahtumat 2019
20.09.2019

ERIKOISOPASTUKSET

Opastukset avaavat näkökulmia esilläoleviin näyttelyihin. Erikoisopastukset ja luennot sisältyvät pääsylipun hintaan. Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön, joten suosittelemme ennakkoilmoittautumista: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi.

IMOGEN CUNNINGHAM

la 15.6. klo 14 Johanna Frigård: Imogen Cunningham - valokuvaaja ja feministi
Imogen Cunningham joutui sovittelemaan toisiinsa niin taiteellista ja kaupallista työskentelyä kuin äidin ja uranaisen roolia. Päämäärätietoisuus ja omasta näkemyksestä kiinni pitäminen tekivät hänestä aikansa feministin, vaikka hän itse ei tätä nimitystä käyttänytkään. Valokuvauksen historiaan perehtynyt taidehistorioitsija Johanna Frigård tarkastelee Cunninghamin uraa ja tuotantoa kiinnittäen huomiota ajan sukupuolittuneisiin käytäntöihin ja ajattelutapoihin.

ke 10.7. klo 14 Luonnostellen-opastus
Kuvataiteen päivän kunniaksi Imogen Cunninghamin valokuvanäyttelyyn syvennytään piirtämällä. Luonnostellen-opastuksella pysähdytään muutaman valokuvan äärelle ja tarkennetaan katsetta kynän ja paperin avulla. Oppaana toimii taidemuseon opas Anna Skult. Ryhmään mahtuu 15 henkeä. Suosittelemme ennakkoilmoittautumista! Kierros sisältyy pääsylipun hintaan. Museo tarjoaa osallistujille piirustusvälineet.

pe 23.8. klo 17 & la 24.8. klo 16 Imogen Cunninghamin valokuvat alastoman totuuden jäljillä
Turku Pride -viikolla järjestettävät queer-näkökulmaiset erikoisopastukset valottavat kehon, kameran ja katseen suhdetta Imogen Cunninghamin tuotannossa. Kierroksella pohditaan, miten Cunninghamin tekemät valokuvalliset ratkaisut ja tyylin kehittyminen osaltaan muunsivat alastoman vartalon esittämistapoja alkaen oletuksesta katseen kohteena olevasta naisesta ja kohdetta kuvaavasta miehestä. Alastontutkielmien ohella keskitymme Cunninghamin kasvitutkielmiin, joiden muodot ja tekstuurit rikkovat ruumiillisuuden käsitteen lajirajoja. Oppaana museon opas, taidehistorioitsija Anna Peltomäki.

YLEISÖOPASTUKSET

Suomenkielinen yleisöopastus sunnuntaisin kello 13 ja klo 14. Ruotsinkielinen yleisöopastus kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina kello 15. Opastus kestää noin tunnin. Kaikille avoimet yleisöopastukset eivät vaadi ennakkovarausta ja niille voi osallistua ostamalla pääsylipun näyttelyyn.

LASTEN TAIDELEIRI

11.–14.6. Kesän taideleiri
ti-pe klo 11–13 / 7–9-vuotiaat
ti-pe klo 14–16 / 10–13-vuotiaat

Taideleiri on koululaisille suunnattu taiteentäyteinen kesälomaviikko. Kurssilla inspiroidutaan taidemuseon kesänäyttelyistä ja taiteillaan itse. Kurssimaksu 35 ¤ sisältää materiaalin ja ohjauksen (suomi/ruotsi). Lisätiedot ja ilmoittautumiset 26.5. mennessä: elli.liippo@turuntaidemuseo.fi / 040 359 0087

MUUT TAPAHTUMAT

to 23.5. TurkuArt Afterwork
Turkulaiset taidemuseot ja taiteilijavetoiset galleriat tarjoavat ohjelmaa afterwork-illan ajan. Vapaa pääsy Turun taidemuseoon klo 17-19, opastus Neljä elementtiä -näyttelyyn klo 17. Kaikki illan ohjelma on koottu FB-eventiin. #turkuart #turkuartafterwork

to 30.5. klo 14 Kitarakonsertti
Kitaristi Kalle Rinne konsertoi Turun taidemuseossa helatorstaina. Konserttiohjelmiston ajallinen kaari ulottuu renessanssista 1900-luvulle. Musiikkia kuulaan säveltäjiltä Francesco Canova da Milano, Mauro Giuliani, Johann Kaspar Mertz, Einojuhani Rautavaara, Benjamin Britten ja Leo Brouwer. Rinne on valmistunut Turun Taideakatemiasta pääaineenaan klassinen kitara ja hän suorittaa parhaillaan maisteriopintoja Sibelius-akatemiassa. Taidemuseossa kuultavan konsertin kesto on yksi tunti ja siitä voi nauttia museolipun hinnalla.

la 1.6. klo 14–16 Konsertti: Hiljaisen haltioitumisen kantelemusiikkia
Kalevalaiseen kanteleimprovisaatioon perehtynyt muusikko ja tutkija Arja Kastinen konsertoi Neljä elementtiä -näyttelyn vesi-salissa. Erilaisia soittotekniikoita yhdistelemällä hän tuo esille vanhojen kantelemallien monipuolisia sointivärejä ja akustisia ominaisuuksia. Musiikki pohjautuu 1800-luvun karjalaisten kanteleensoittajien improvisaatioestetiikkaan, jossa sävelvirta soljuu ajassa ilman alkua tai loppua. Kaksituntisen esityksen äärellä voi viipyä itselle sopivan hetken ja saliin voi pistäytyä myös kesken konsertin. Esitys sisältyy pääsylipun hintaan.

to 15.8. klo 18-22 Taiteiden yö
Taiteiden yötä vietetään Turun taidemuseossa jo 30. kertaa! Illan aikana voi tutustua Imogen Cunninghamin näyttelyyn klo 18 ja klo 19 alkavilla opastuksilla. Taiteiden yön tunnelmaan virittäydytään kaupungin viihtyisimmällä terassilla, jossa DJ Kulmisjärvi soittaa hämärtyvään kesäiltaan soveltuvaa musiikkia moderneilla mausteilla klo 18–22. Sateen sattuessa tapahtuma siirtyy sisätiloihin. Museokahvila Café Victor palvelee nälkäisiä ja janoisia koko illan ajan. Pääsyliput näyttelyihin alennettuun 8 euron hintaan, muuhun ohjelmaan vapaa pääsy.

to 15.8. & pe 16.8. klo 12.30 Turun Musiikkijuhlat: Lounasajan konsertit
Mestarikurssilaiset esiintyvät lounasajan konserteissa. Konsertti sisältyy pääsylipun hintaan.

ti 20.8. klo 12.30 Turun Musiikkijuhlat: Carte Blanche /Sergey Malov
Sergey Malov yhdistelee sujuvasti viulua, alttoviulua, barokkiviulua ja harvinaista olkapäältä soitettavaa da spalla -selloa. Konsertin kesto on noin tunti, ei väliaikaa. Konsertti sisältyy pääsylipun hintaan.

ke 21.8. klo 16 Turun Musiikkijuhlat: Mitä business voi oppia taiteesta metodina?
Monialaista paneelikeskustelua vetää yhteiskuntajohtaja Max Mickelsson, Microsoft. Keskustelemassa Jasper Parrott, HarrisonParrott, Tanja Johansson, Sibelius-Akatemia ja Hannaleena Heiska, kuvataiteilija. Tilaisuus kestää tunnin,  osallistuminen museon pääsylipulla. Keskustelu tapahtuu suomeksi ja englanniksi.

su 15.9. klo 11-17 Turun päivä
Kesänäyttelyiden grande finale! Imogen Cunninghamin, Jenni Yppärilän ja Anssi Kasitonnin näyttelyt esillä viimeistä päivää. Suomenkieliset opastukset starttaavat sunnuntaina klo 13 ja 14, ruotsinkielinen kierros klo 15. Opastukset kestävät noin tunnin ja niille voi osallistua museon pääsylipun hinnalla (10 / 6 ¤ / Museokortti).

Museo toimii la 14.9. ja Turun päivänä 15.9. tapahtumapaikkana myös Cyclo Project 2019 -taidetapahtumaan liittyville työpajoille.

TEHOKURSSI: JÄRJESTELMÄKAMERA TUTUKSI

Kolmen tunnin tehokurssilla tutustutaan järjestelmäkameran toimintaperiaatteisiin ja saadaan vinkkejä valokuvaamiseen. Näkökulmaa työskentelyyn tarjoaa Imogen Cunninghamin näyttely. Kurssilla työskennellään oman järjestelmäkameran kanssa. Ohjaajana valokuvataiteilija Johanna Naukkarinen. Kurssi järjestetään samansisältöisenä kolmena eri ajankohtana. Kurssin hinta on 75 ¤.

Kurssi järjestetään samansisältöisenä neljänä eri ajankohtana:
to 8.8. klo 16–19 / la 17.8. klo 12–15 / to 22.8. klo 16–19 / ke 28.8. klo 16-19

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: info@turuntaidemuseo.fi / (02) 2627 100
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2020