Kesä 2018
28.08.2018

ERIKOISOPASTUKSET

Opastukset avaavat näkökulmia ajankohtaisiin näyttelyihin. Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön / opastus. Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi.

ti 10.7. klo 17.30 Kuvataiteen päivä
Suomen kuvataiteen päivää vietetään Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä 10.7. Juhlapäivän kunniaksi Turun taidemuseossa järjestetään opastus, joka keskittyy Schjerfbeckin taiteeseen ja taiteilijasuhteisiin Toteutuneita unelmia ja toteutumattomia -kokoelmanäyttelyssä. Opastuksella tutustutaan myös taiteilijoihin, joita Schjerfbeck elämänsä aikana kohtasi.

la 4.8. klo 14 Museokortti-opastus
Kaikille Museokortin haltijoille avoin näyttelyopastus Dick Bengtssonin näyttelyyn. Opastus kestää noin tunnin ja sen aikana tutustutaan Bengtssonin taiteeseen ja elämään.

la 11.8. klo 13 Ymmärryksen tuolla puolen?
Kuvataiteilija Erika Adamsson ja psykoanalyytikko Ilpo Lahti johdattelevat Dick Bengtssonin taiteeseen keskustelevalla opastuksella. Asiantuntijuuksien kohdatessa aukeaa kiinnostavia tulokulmia Bengtssonin monikerroksiseen visuaaliseen maailmaan, jota taiteilija itse ei juurikaan selittänyt yleisölleen. OPASTUS ON TÄYNNÄ.

YLEISÖOPASTUKSET

Suomenkielinen yleisöopastus sunnuntaisin kello 13 ja klo 14. Ruotsinkielinen yleisöopastus kuukauden ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina kello 15. Opastus kestää noin tunnin. Kaikille avoimet yleisöopastukset eivät vaadi ennakkovarausta ja niille voi osallistua ostamalla pääsylipun näyttelyyn.

TAITEILIJATAPAAMINEN
to 16.8. klo 18 Sasha Huber
Sasha Huber kertoo taiteellisesta työskentelystään ja näyttelystään Space Race taidemuseon Studiossa. Rasismin historian vaikutuksia nykyisyyteen ja tulevaisuuteen pohtiva Space Race suuntaa katseen avaruuteen, Kuun ja Marsin pinnoille. Taiteilijan keskustelukumppanina ja vieraana on avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. Tilaisuus on englanninkielinen, osallistuminen museon pääsylipulla.

 

KAUNIS KESÄ

Kaunis kesä -sarja tarjoaa hyvinvointia ja kauneutta kesäpäiviisi! Lisätiedot ja ennakkoilmoittautumiset: info@turuntaidemuseo.fi / (02) 2627 100

pe 1.6. klo 17–19 Kukkaseppele-workshop
Valmista ihana kukkaseppele elävistä kukista viikonlopun menoihin floristi Kristiina Suo-Kustaan opastuksella. Café Victor tarjoilee lasillisen kuplivaa ja pienen makean suupalan. Yhteistyössä Blomma & Café Victor. Hinta 30 ¤.

la 9.6. & 4.8. klo 9.30–12 Museojooga
Museojooga ja ihana aamiainen rentouttavat kehon ja virkistävät mielen uuteen päivään. Yin & Yang -tunnilla koet joogan vahvistavaa ja avaavaa puolta. Joogan jälkeen nautitaan kaunis aamiainen. Yhteistyössä Pure Move & Café Victor. Hinta 35 ¤ / kerta.

pe 20.7. klo 17–19 Villiyrtti-ilta
Villiyrtti-illassa tutustutaan villeihin kasveihin ja valmistetaan luonnonmukaista kosmetiikkaa. Luonnonvaratuottajat Petra Savolainen ja Marika Varpula kertovat käytettävien kasvien terveysvaikutuksista ja opastavat omalle ihotyypille sopivan luonnonmukaisen kasvovoiteen valmistuksessa. Café Victor tarjoilee aiheeseen sopivaa naposteltavaa. Hinta 35 ¤.

LAPSILLE

La 9.6. Perheiden päivä
Turku Priden ja Varsinais-Suomen MLL:n perhepajassa tehdään perhekuvia kollaasitekniikalla. Osallistuminen taidemuseon aulassa klo 14-16.30 toimivaan työpajaan on maksutonta.

Opastettu kierros klo 15: Lapsia ja aikuisia Turun taidemuseossa
Opastuksella eläydytään taideteosten mallien maailmoihin, kuullaan tarinoita kuvien takaa sekä saadaan inspiraatiota oman perhekuvan tekemiseen. Opastus kestää noin puoli tuntia ja sisältyy museon pääsylipun hintaan (aikuiset 9 ¤, opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 6 ¤, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi).

12.–15.6.2018 klo 11-13 / klo 14-16 Taideleiri
Taideleiri on koululaisille suunnattu taiteentäyteinen lomanaloitusviikko, jonka aikana tutustutaan museon kesänäyttelyihin ja taiteillaan itse. Osallistujat jaetaan iän mukaan kahteen ryhmään: 7–9-vuotiaat taiteilevat klo 11–13 ja 10–13-vuotiaat klo 14–16. Kurssimaksu 35 ¤/lapsi sisältää materiaalin ja kaksikielisen (suomi/ruotsi) ohjauksen. Ilmoittautumiset 27.5. mennessä: elli.liippo@turuntaidemuseo.fi / 040 359 0087

MUUT TAPAHTUMAT

pe 18.5. Kansainvälinen museopäivä
Vapaa pääsy museoon koko päivän ajan klo 11-19. Esillä kokoelmanäyttely Toteutuneita unelmia ja toteutumattomia.

ti 5.6. klo 14-18 Bukowskin arviointipäivä
Bukowskin asiantuntijat Laura Pohjola ja Nina Westerlund vierailevat museossa arvioiden ja vastaanottaen huutokauppoihin taidetta, koruja, designia, kelloja, hopeaa ja antiikkia. Arviointi on maksutonta. Myös kotikäynnin voi varata etukäteen.

Lisätietoja: Laura Pohjola 0400 464 576 /laura.pohjola@bukowskis.com tai Nina Westerlund 050 577 2620 / nina.westerlund@bukowskis.com

14.–18.8. klo 12.30 Turun musiikkijuhlat: Lounaskonsertit
Turun musiikkijuhlien Mestarikurssioppilaat esiintyvät suosituissa lounasajan konserteissa päivittäin klo 12.30 alkaen. Tänä vuonna kurssien opettajina toimivat pianistit Niklas Pokki ja Antti Siirala. Nuorten lahjakkuuksien konsertteja pääsee seuraamaan museolipun hinnalla. Päiväkohtainen ohjelma julkistetaan konserttiviikon aikana. Lue lisää: www.turkumusicfestival.fi

la 18.8. klo 15 Turun musiikkijuhlat: Volter & Hilja
Volter Kilpi (1874-1939) on yksi itsenäisen Suomen merkittävimmistä kansallisista kirjailijoista, jonka jäljittelemätöntä kielellistä tyyliä on usein verrattu suuriin eurooppalaisiin klassikkokirjailijoihin. Kirjallinen konsertti vie kuulijansa kirjailija Volter Kilven ja hänen puolisonsa Hiljan (o.s. Vanhakartano) avioliittoa edeltävän kirjeenvaihdon vahvaan ja rakkaudentäyteiseen maailmaan. Konsertissa kuullaan rakkaita klassikkosävelmiä, jotka on valittu värittämään kirjeenvaihdon lepattavia tunnelmia.

Laura Kokko, viulu & kerronta, Essi Luttinen, laulu & Hiljan ääni, Petri Haapasalo, piano & Volterin ääni. Konsertin kesto on tunti, ei väliaikaa. Liput 15 ¤ + museolippu. Lue lisää: www.turkumusicfestival.fi
to 16.8. klo 17–22 Taiteiden yö
Taiteiden yötä vietetään museossa klo 17-22 modernien lavatanssien pyörteissä ja avaruudellisissa tunnelmissa. Pääsyliput näyttelyihin alennettuun 6 euron hintaan.

DJ Ruggero Gini ja DJ Ollimaine Jäbä soittavat lavatansseihin ja hämärtyvään elokuun iltaan soveltuvaa musiikkia moderneilla mausteilla museon terassilla klo 17–22. Rytmiin sopivia tanssiaskeleita pääsee tapailemaan myös tanssistudio Flaman opettajan ohjauksessa klo 17.30 ja 18.30. BLOMMA Creatives valmistaa ja myy uniikkeja, elävistä kukista tehtyjä korviksia ja muita kukkaisia asusteita ja museokahvila Café Victor palvelee janoisia koko illan ajan. Tule ja laita kukkamekkosi helmat heilumaan kaupungin kauneimmalla terassilla! Sateen sattuessa pyörähtelemme sisätiloissa. Vapaa pääsy.

Sasha Huber kertoo taiteellisesta työskentelystään ja näyttelystään Space Race taidemuseon Studiossa klo 18. Rasismin historian vaikutuksia nykyisyyteen ja tulevaisuuteen pohtiva Space Race suuntaa katseen avaruuteen, Kuun ja Marsin pinnoille. Taiteilijan keskustelukumppanina ja vieraana on avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. Tilaisuus on englanninkielinen, osallistuminen museon pääsylipulla.
 
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019