Slow Art Day 8.4.
24.03.2017

Kansainvälinen, vuosittain 8. huhtikuuta järjestettävä Slow Art Day kannustaa ihmisiä rauhoittumaan taiteen äärellä ja antamaan elämyksille enemmän aikaa. Turun taidemuseossa tapahtumapäivään voi osallistua lempeän aamujoogan, hitaan taiteen teemaopastuksen ja levollisten sävelten siivittämänä.

Aamujoogaa museossa klo 9.30–11
Suosittu museojooga jatkuu uudistetulla konseptilla! Yin & Yang -tunnilla koet joogan vahvistavaa ja avaavaa puolta taidemuseoympäristössä. Harjoitus aloitetaan pehmeillä liikkeillä, joista siirrytään asteittain energisoiviin harjoitteisiin. Joogan ohella tunnilla syvennytään tilassa olevaan taiteeseen ja tutkitaan, miten kehoa ja mieltä rauhoittava harjoitus vaikuttaa katsomiskokemukseen. Tunti järjestetään yhteistyössä joogastudio Pure Moven kanssa ja se sopii myös ensikertalaisille. Seuraavat kerrat 29.4. ja 20.5.

Kertamaksu 12 ¤, kolmen kerran sarja 30¤. Ennakkoilmoittautuminen: (02) 2627 100 / info@turuntaidemuseo.fi. Voit tarvittaessa lainata joogamaton museolta, mutta mainitsethan asiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Lainamatosta veloitamme 2 ¤. Huomaathan, että museo on avoinna aamulla klo 9.30–11.00 vain joogatunnin osallistujille.
 
Slow Art Day –teemaopastus klo 13
Opastuksella pysähdytään muutaman taideteoksen äärelle ja harjoitellaan valokuvan ja maalauksen hidasta katsomista. Asteittain ja ohjatusti etenevä kuvaan syventyminen antaa eväitä taiteen ymmärtämiseen ja omien tulkintojen tekemiseen. Opastus sisältyy museon pääsylipun hintaan.

Kitarakonsertti klo 14
Iltapäivällä museossa on mahdollisuus pysähtyä maalaustaiteen ääreen rauhallisen kitaramusiikin siivittämänä. Kitaristi Ilkka Turtan konsertissa kuullaan Toshio Hosokawan Kaksi japanilaista laulua sekä J. S. Bachin Sooloviulupartita D-mollissa (BWV 1004). Hosokawan musiikissa kohtaavat japanilainen ja länsimainen musiikkitraditio. Konsertin teoksissa voi kuulla mm. japanilaisen perinnesoittimen, koton, kaikuja kitaran kielelle käännettynä. Bachin sooloviulupartita D-mollissa kuuluu teossarjaan, jonka on tulkittu syntyneen säveltäjän vaimon, Maria Barbara Bachin, kuolemaa seuranneena surutyönä. Konsertti sisältyy museon pääsylipun hintaan.


Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019