Tapahtuu kevätkaudella 2016
11.12.2015

Tarjoamme kevään 2016 aikana näyttelyihin liittyvää oheisohjelmaa ja muita tapahtumia. Ohjelmaan voi osallistua museon pääsylipulla, ellei toisin mainita.  

MIIKKA VASKOLA -ERIKOISOPASTUKSET

Miikka Vaskolan näyttelyyn liittyvien erikoisopastusten osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön. Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen: info@turuntaidemuseo.fi, (02) 2627 100

la 6.2. klo 14 Miikka Vaskola & Mika Hannula
Kirjoittaja, kuraattori, kriitikko Mika Hannula ja taiteilija Miikka Vaskola avaavat kevään erikoisopastusten sarjan.  Kahden taiteen asiantuntijan keskustelulle rakentuvalla opastuksella kuullaan muun muassa ajatuksia taiteen tekemisen käytännöistä ja näyttelyyn liittyvistä prosesseista. Sukupolvensa lahjakkaimpiin taiteilijoihin lukeutuvan Vaskolan (s. 1975) ensimmäinen laaja museonäyttely esittelee taiteilijan tuotannon keskeisiä teoksia ja tarjoaa oivia kiinnekohtia taiteilijan ja tutkijan dialogille.

la 16.4. klo 14 Jukka Aaltonen: Kuka on se toinen (tai ketkä ovat ne toiset) kaksoskasvoteoksessa Nimetön? Perheterapian emeritusprofessori, psykoanalyytikko Jukka Aaltonen kysyy, kuka on muotokuvan toinen Miikka Vaskolan maalauksessa Nimetön (2013). Noin puolen tunnin asiantuntijapuheenvuoron jälkeen on varattu aikaa keskustelulle. Max. 30 osallistujaa.

la 23.4. klo 14 Erika Adamsson & Laura Miettinen
Turkulaiset kuvataitelijat Erika Adamsson ja Laura Miettinen kohtaavat kolmannen kuvataiteilijan, Miikka Vaskolan teosten äärellä. Taidemaalarin ja taidegraafikon dialogille rakentuva kierros avaa näkökulmia taiteilijan työhön ja esillä oleviin teoksiin. 

 

YLEISÖOPASTUKSET

Yleisöopastuksia näyttelyihin järjestetään suomeksi joka sunnuntai klo 13 ja 15 ja ruotsiksi joka kuun ensimmäisenä ja kolmantena sunnuntaina klo 14. Yleisöopastuksille ei vaadita ennakkoilmoittautumista ja niille voi osallistua pääsylipulla

TAPAA TAITEILIJA

to 4.2. klo 14 Pimiötaiteilija Reynold Reynolds kertoo tuotannostaan ja taiteellisesta työskentelystään. Huom! Tilaisuus järjestetään Turun Taideakatemian Kuvateatterissa (Linnankatu 54). Tilaisuus on englaninkielinen, vapaa pääsy.

la 6.2. klo 14 Miikka Vaskola esittelee näyttelyään Mika Hannulan kanssa. ks. erikoisopastukset

to 31.3. klo 14 Pimiötaiteilija Emilia Ukkonen kertoo tuotannostaan ja taiteellisesta työskentelystään. Huom! Tilaisuus järjestetään Turun Taideakatemian Kuvateatterissa (Linnankatu 54). Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, vapaa pääsy.

MUUT TAPAHTUMAT

su 14.2. YSTÄVÄNPÄIVÄ Ota kaveri mukaan museoon - tarjoamme ystävänpäivänä kaksi lippua yhden hinnalla!

23.-28.2. OHJELMAA TALVILOMALAISILLE Lapsille suunnatuilla opastuskierroksilla tutkitaan, miltä talvi taiteessa näyttää ja tuntuu. Työpajassa askarrellaan talvisen teeman inspiroimana. Hiihtolomaviikko huipentuu sunnuntaihin 28.2., jolloin juhlitaan suomalaista kulttuuria ja Kalevalaa. Koko perheelle suunnatulla opastuksella tutustutaan Kalevalan sankareihin ja eläydytään sen jännittäviin tarinoihin. Alle 16-vuotiaat maksutta.

Lasten opastukset tiistaita perjantaihin klo 12. Työpaja avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 13–15. Koko perheen Kalevala-kierros sunnuntaina klo 12.

ke 2.3. klo 12-15 SENIORIPÄIVÄ tarjoaa tilaisuuden tutustua kevään näyttelyihin ja osallistua mielenkiintoisille opastuksille. Tapaat taidemuseossa myös SPR:n vapaaehtoisia Kulttuuriystäviä, jotka toimivat senioreiden tukena ja ilona kaupungin kulttuurikohteissa.

Opastukset klo 12 Miikka Vaskola, klo 13 Sadan vuoden kuvia -sitaattiopastus ja klo 14 Taiteen talo

pe 1.4. klo 17 ILMAISILLASSA SOI! Jarno Heikkilä, kitara 

la 9.4. klo 11-15 TEOSARVIOINTIPÄIVÄ Tuo omistamasi taideteos taidehistorialliseen arvioon! Teosten tekniikkaan, laatuun, ajoitukseen ja tekijään keskittyvässä arvioinnissa saa myös neuvoja teosten kunnostamisesta, säilyttämisestä ja esillepanosta. Hinta-arvioita tai aitoustodistuksia ei anneta.

Teosarviointi on maksutonta ja asiantuntija-apua tarjotaan suomeksi ja ruotsiksi. Teoksia arvioivat vanhempi amanuenssi Christian Hoffmann ja amanuenssi Mia Haltia Turun taidemuseosta. Ei ennakkoilmoittautumista.

ke 20.4. klo 17-19 TURKUART AFTERWORK HYSTERIA-ILTA Johanna Naukkarisen Studio-näyttely Suuri hysteria käsittelee kuuluisan hermosairauden visuaalista perintöä. Illan aikana voi tutustua hysteriaan liitettyihin oirekuvauksiin sekä testata, mikä oma hysteerisyyden aste on. Taiteilija kertoo näyttelystään klo 18 ja on tavattavissa illan ajan. Ilmainen sisäänpääsy Studioon ja Pimiöön klo 17-19.

to 28.4. ja pe 29.4. klo 10 ELÄIMELLISTÄ MENOA Lastenopastuksilla tutkitaan eläinaiheisia taideteoksia aistit kissamaisen valppaina. 3-6-vuotiaille suunnatulla opastuksella taiteeseen tutustutaan toiminnan ja leikin kautta. Voit ottaa oman pehmoeläimesi mukaan museokäynnille! Opastusmaksu 2 euroa. Opastuksella max. 15 lasta. Ilmoittaudu mukaan: (02) 2627100 / info@turuntaidemuseo.fi

ke 18.5. klo 17.30 SITAATTIOPASTUS Kansainvälisen museopäivän kunniaksi järjestettävällä opastuksella tutustutaan Sadan vuoden kuvia -näyttelyyn mutta tällä kertaa näyttelyssä edustettujen taiteilijoiden sanomisten ja ajatusten kautta. Opastuksella kuullaan katkelmia taiteilijoiden kirjeistä ja päiväkirjoista. Samalla opastus tutustuttaa Suomen taiteen historiaan ja sen läpi leikkaavaan kansainvälisyyteen.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019