Miikka Vaskola -erikoisopastukset
20.01.2016

Tutustu näyttelyyn asiantuntijoiden seurassa

Miikka Vaskolan näyttelyyn järjestetään kevään aikana kaksi dialogimuotoista, kahden asiantuntijan vetämää erikoisopastusta sekä yhteen teokseen keskittyvä asiantuntijapuheenvuoro. Tilaisuudet kestävät noin tunnin ja niille voi osallistua museon pääsylipulla. Osallistujamäärä on rajoitettu 40 henkilöön, ellei toisin mainita.

Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen: info@turuntaidemuseo.fi, (02) 2627 100.

la 6.2. klo 14 Miikka Vaskola & Mika Hannula
Kirjoittaja, kuraattori ja kriitikko Mika Hannula ja taiteilija Miikka Vaskola avaavat kevään erikoisopastusten sarjan.  Kahden taiteen asiantuntijan keskustelulle rakentuvalla opastuksella kuullaan muun muassa ajatuksia taiteen tekemisen käytännöistä ja näyttelyyn liittyvistä prosesseista. Vaskolan ensimmäinen laaja museonäyttely esittelee taiteilijan tuotannon keskeisiä teoksia ja tarjoaa oivia kiinnekohtia taiteilijan ja tutkijan dialogille.

la 16.4. klo 14 Jukka Aaltonen: Kuka on se toinen (tai ketkä ovat ne toiset) kaksoskasvoteoksessa Nimetön?

Perheterapian emeritusprofessori, psykoanalyytikko Jukka Aaltonen kysyy, kuka on muotokuvan toinen Miikka Vaskolan maalauksessa Nimetön (2013). Hän pohtii, miten maalausta, erityisesti  kaksosteemaa sekä sen katsojassa herättämää reaktiota voi tarkastella psykodynaamisen psykologian kautta. Noin puolen tunnin asiantuntijapuheenvuoron jälkeen on varattu aikaa keskustelulle. Max. 30 osallistujaa.

la 23.4. klo 14 Erika Adamsson & Laura Miettinen
Turkulaiset kuvataitelijat Erika Adamsson ja Laura Miettinen kohtaavat kolmannen kuvataiteilijan, Miikka Vaskolan teosten äärellä. Taidemaalarin ja taidegraafikon dialogille rakentuva kierros avaa näkökulmia taiteilijan työhön ja esillä oleviin teoksiin.
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019