Turku Art Afterwork 20.4.
04.04.2016

Taiteilijavetoiset galleriat ja taidemuseot kutsuvat jälleen viettämään afterworkia taiteen seurassa keskiviikkona 20.4. Poimi runsaasta ohjelmatarjonnasta mieleisesi ja ota osaa matalan kynnyksen taidetapahtumaan! Osa museoista ja gallerioista  on myös avoinna tavallista myöhempään afterworkin aikaan mutta tarkistathan aukioloajat paikkakohtaisesti.

Mukana ovat Aboa Vetus & Ars Nova, B-galleria, Galleria Joella, Galleria Jänis, Galleria Å, Titanik-galleria, Turun taidelainaamo, Turun taidemuseo, Valokuvakeskus Peri, Vanhan suurtorin galleriat ja Wäinö Aaltosen museo.

Tägää omat kuvasi tapahtumasta Instagramissa #turkuartafterwork

Tapahtuman Facebook-sivu

OHJELMA:

TURUN TAIDEMUSEO
Aurakatu 26
Avoinna klo 19 asti
Mitä: Suuri Hysteria-ilta! Johanna Naukkarisen Studio-näyttely Suuri Hysteria käsittelee kuuluisan hermosairauden visuaalista perintöä. Illan aikana voi tutustua hysteriaan liitettyihin oirekuvauksiin sekä testata, mikä oma hysteerisyyden aste on. Taiteilija kertoo näyttelystään klo 18 ja on tavattavissa illan ajan. Ilmainen sisäänpääsy Studioon ja Pimiöön klo 17-19.

ABOA VETUS & ARS NOVA
Itäinen Rantakatu 4–6
Avoinna klo 19 asti
Mitä: Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa vapaan pääsyn Ars Novan toiseen kerrokseen, jossa esillä ovat kokoelmanäyttely Värikerros ja Juhana Moisanderin yksityisnäyttely Lost Boys Takkahuone-galleriassa. Juhana Moisander on paikalla kertomassa näyttelystään klo 17–19.

http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/nayttelyt/juhana-moisander-lost-boys
http://www.aboavetusarsnova.fi/fi/nayttelyt/varikerros

B-GALLERIA
Aninkaistenkatu 5
Avoinna klo 20 asti
Mitä: B-Galleriassa on esillä Kaisa Karhun & Heta Saukkosen näyttely RITUAALI. Näyttely käsittelee taidekentän rituaaleja sekä yleisellä että yksityisellä tasolla. Se muodostuu valokuvien ja videoinstallaatioiden lisäksi kahdesta performanssista, ja on Karhun ja Saukkosen ensimmäinen yhteisteos. Lisäksi gallerialla järjestetään kaikille avoin croquis-piirustusilta klo 18-20. Mukaan tarvitset piirustusalustan (myös lehtiö tai ohut levy käy, sellainen jota jaksat kannatella istuen jakkaralla) ja haluamasi piirustusvälineen/-t, jolla toteutat työsi (esim. lyijykynä, tussi, hiili, muste jne). Sana on vapaa, eli kaikki voivat jakaa osaamistaan. Osallistumismaksu on 2¤.

GALLERIA JOELLA
Läntinen Rantakatu 21
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Galleriassa Hanna Variksen näyttely "Unia ja mielikuvia matkaltani Turussa". Näyttelyn avajaisia vietetään klo 17–20. Myös Turun Taidegraafikoiden taidegrafiikan myyntikokoelma auki avajaisten ajan.

GALLERIA JÄNIS
Jarrumiehenkatu 3
Avoinna vuorokauden ympäri
Mitä: Galleria Jäniksessä esillä Karkki Mäkelän näyttely “Heijastelua”.

GALLERIA Å
Kaskenkatu 1
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Galleria Å:ssa on esillä Sanna Kananojan näyttely ”Vihanta”. Näyttelyn katsomisen lomassa piirretään yhdessä: jokainen kävijä voi halutessaan osallistua virtuaaliseen taidenäyttelyyn, jonka teemana on maisema. Se käsitetään laajasti, kyseeseen voi tulla abstrakti maisema, mielenmaisema tai vaikkapa yksityiskohta itselle merkittävästä maisemasta. Näyttely kootaan Instagramiin ja sen kehittymistä voi seurata tunnisteella #afterwårk.

TITANIK-GALLERIA
Itäinen Rantakatu 8
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Titanikissa on esillä Gregoire Rousseaun näyttely.

TURUN TAIDELAINAAMO
Vanha Suurtori 3
Avoinna klo 19 asti
Mitä: Taiteilijat esittelevät taidelainaamotoimintaa.

VALOKUVAKESKUS PERI
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Perissä on esillä Maria Sandellin näyttely “Life Be Like”.

VANHAN SUURTORIN GALLERIAT
Vanha Suurtori 3–5
Avoinna 19 asti
Mitä: Vanhan Suurtorin gallerioissa vietetään avajaisia klo 17–19. Brinkkalan Galleriassa avautuu Minna Salosen ja Minttu Saarisen näyttely, Vanhan Raatihuoneen galleriassa Ilona Romusen näyttely. Uusi mediataiteeseen keskittyvä galleriatila, Galleria Harmaa avaa Vanhalla Raatihuoneella. Galleria Harmaassa Joonas Siren: Can You Hear the Grasshoppers Sing?

WÄINÖ AALTOSEN MUSEO
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna klo 23 asti
Mitä: Klo 18–20 ilmainen sisäänpääsy Saara Ekströmin Alkemia-näyttelyyn.
Klo 20–23 WAMbience. Elektroniset livejamittelut. Yhteistyössä: The X-Rust Organization.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.
www.turkuart.fi

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019