Nils Dardel-erikoisopastus ja origami-työpaja la 9.1.
21.12.2015

Vielä ehtii tutustua Nils Dardelin maailmaan! Syksyn kuvataidetapaukseksikin nimetty Nils Dardel ja moderni aika -näyttely on esillä Turun taidemuseossa sunnuntaihin 17.1. saakka. Näyttelyn toiseksi viimeisenä viikonloppuna Dardeliin tutustutaan mielenkiintoisella Japani-teemaisella erikoisopastuksella. Teema jatkuu japanilaisen paperintaitteluperinteen saloihin kurkistavassa origamityöpajassa sekä museokauppa Muusassa, joka tarjoaa Japani-aiheiset tuotteensa päivän ajan tarjoushintaan.

Erikoisopastus la 9.1. klo 14 Monika Antikainen: Japanilainen kuvakulttuuri Nils Dardelin taiteessa

Nils Dardel (1888–1943) oli omaperäinen taiteilija ja hurmaava dandy, joka matkusti Japaniin vuonna 1917. Lähes puoli vuotta kestäneellä vierailulla oli merkittävä vaikutus Dardelin taiteeseen. Japanilaisen kuvakielen ja pohjoismaisen taiteen suhteeseen perehtyneen Monika Antikaisen opastuksella kuullaan ja nähdään, miten japanilaisuus Dardelin teoksissa ilmenee. Opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla.

Origamityöpaja la 9.1. klo 12-15

Lauantaina 9.1. klo 12-15 yleisölle tarjoutuu myös mahdollisuus tutustua japanilaiseen paperintaitteluperinteeseen ja kokeilla omaa sorminäppäryyttään origamin askartelussa. Työpajassa on tarjolla materiaalia ja malleja eri ikäisille origamin tekijöille. Osallistuminen museon pääsylipulla, alle 16-vuotiaat maksutta.

Japani-teema jatkuu Museokauppa Muusassa


Museokauppa Muusassa voi tehdä edullisia ostoksia Japani-teeman hengessä. Tarjolla on mm. arvostettuja japanilaisia Uogashi Meichan teelaatuja, klassisia Tsubame-muistikirjoja sekä Geografia Companyn koottavia paperituotteita. Kaikki Japani-tuotteet päivän ajan -10 % tarjoushintaan.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019