Japanilainen teeilta 10.11.
21.10.2015

Taidemuseo järjestää  Nils Dardel ja moderni aika -näyttelyyn liittyen japanilaisen teeillan tiistaina 10.11. klo 17 alkaen. Ilta alkaa museokauppa Muusassa tutustumalla japanilaiseen teehen ja teen valmistukseen Japanin kulttuuria harrastavan Mereca Victorzonin seurassa. Samalla päästään maistelemaan museokaupan valikoimiin kuuluvia arvostettuja japanilaisia Uogashi Meichan teelaatuja.

Tutustu Uogashi Meichaan

Japanilaisen teen terveellisyydestä on puhuttu paljon ja erityisesti vihreän teen päivittäisellä nauttimisella on todettu olevan terveysvaikutuksia. Esittelyssä olevat teet ovat kuluttajaystävällistä arjessa nautittavaa teetä, ei teeseremoniateetä. Uogashi Meichan teetä ja klassisia japanilaisia Tsubame-muistikirjoja voi illan ajan ostaa itselle tai kauniiksi lahjaksi -10% alennuksella.

Teehetken jälkeen tutustutaan Nils Dardel ja moderni aika -näyttelyyn klo 17.30 alkavalla opastetulla kierroksella. Nils Dardel (1888–1943) oli omaperäinen taiteilija ja hurmaava dandy, joka matkusti Japaniin vuonna 1917 jääden japanilaisen kulttuurin ja taiteen lumoihin lähes puoleksi vuodeksi. Japanin-matkalla oli myös merkittävä vaikutus hänen taiteeseensa, sillä matka sai aikaan voimakkaan luomiskauden ja Dardel hioi sen vaikutuksesta huippuunsa surrealismista, naivismista symbolismistakin vaikutteita ammentaneen tyylinsä.

Dardelin teoksia ja taiteilijuutta esittelevä opastus kestää noin tunnin ja sille voi osallistua museon pääsylipulla. Osallistuminen museokaupan teehetkeen on maksutonta.

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019