Lartigue-erikoisopastukset
13.08.2015

Jacques Henri Lartiguen Riviera-näyttelyyn voi tutustua nyt myös mielenkiintoisilla asiantuntijaopastuksilla. Opastukset kestävät noin tunnin ja niille voi osallistua museon pääsylipulla. Osallistujien määrä on rajattu 40 henkilöön. Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen museon kassalle, puh. (02) 2627 100 tai osoitteeseen info(at)turuntaidemuseo.fi. Näyttelyyn voi tutustua myös viikoittain järjestettävillä, pääsylipun hintaan sisältyvillä yleisöopastuksilla tiistaisin klo 17.30 ja sunnuntaisin klo 13 ja 15.

la 22.8. klo 14 ANNA KORTELAINEN:

HETKIÄ, JOTKA TEKEVÄT IHMISESTÄ UUDEN OLENNON. RIVIERALLA OLAVI PAAVOLAISEN KÄSIKYNKÄSSÄ JA J. H. LARTIGUEN JALANJÄLJISSÄ

Taidehistorioitsija Anna Kortelainen ottaa mukaansa Rivieralle myös hurmaavan matkamiehen, nuoren Olavi Paavolaisen (1903–1964), joka matkaili Rivieralla 1920-luvun lopulla ja kirjoitti onnellisia, mutta samalla rehellisiä muistiinpanoja näkemästään. Opastuskierroksella Paavolainen ja Lartigue kohtaavat - mitä he mahtavat sanoa toisilleen? FT Anna Kortelainen on vapaa tutkija, taidehistorioitsija ja palkittu tietokirjailija, joka on tullut tutuksi myös monista television kulttuuriohjelmista. HUOM! Opastus on täynnä!

la 12.9. klo 14 ANTTI NYLÉN:

MISTÄ VALOKUVA SAA ARVONSA? ENTÄ TODELLISUUS? (Jacques Henri Lartiguen tapaus.)

Ranskalaiseen kirjallisuuteen erikoistunut kääntäjä, kirjailija ja valokuvaharrastaja Antti Nylén opastaa Lartiguen ja valokuvauksen maailmaan. Valokuvaus on kuvantekomenetelmänä erityisen selvästi "kahden maan kansalainen". Yhtäältä se on taidetta, joka on alistettava esteettiselle arvioinnille, toisaalta näkyvän todellisuuden dokumentointia, jonka tehtävänä on todistaa. Mutta onko valokuvauksella sittenkin myös muita "maita"? Ja mitä Lartigue valokuvatessaan oikein teki? Taidetta vai dokumentaatiota vai jotakin muuta? Näitä kysymyksiä pohditaan Lartiguen vedosten äärellä. 

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019