Taideyhdistyksen apurahat jaettiin Hertta Kiiskelle ja Rita Anttilalle
17.06.2015

Konstföreningen i Åbo – Turun Taideyhdistys ry on jakanut apurahoja turkulaisille kuvataiteilijoille. Turun Taideyhdistys myönsi Magnus ja Ellen Dahlströmin rahastosta 5 000 euroa Hertta Kiiskelle ja Helena Bruunin rahastosta 5 000 euroa Rita Anttilalle.

Kuvataideakatemian maisteriohjelmasta juuri valmistunut Hertta Kiiski (s. 1973) työskentelee pääosin valokuvan, liikkuvan kuvan ja installaatioiden parissa. Kiisken teokset tutkivat kuvan ja tilallisuuden rajapintoja yhdistellen valokuvallisuutta veistoksellisuuteen. Myös assosiaatiot ja spontaanius saavat tärkeän roolin hänen tuotannossaan. Kiisken teoksia on ollut esillä viime aikoina mm. Galleria Fafassa Helsingissä ja Galleria Å:ssa Turussa. Kiisken opinnäytetyönäyttely Primavera nähtiin Turun taidemuseon Studiossa keväällä 2012 hänen valmistuttua Turun Taideakatemiasta.

Myös Turun Taideakatemiasta tänä keväänä valmistuneen Rita Anttilan (s. 1988) valokuvia nähtiin äskettäin Turun taidemuseon Studiossa hänen opinnäytetyönäyttelyssään Hämärän alue. Hänen teoksensa käsittelevät mielen ja ruumiin, muutoksen ja rajallisuuden kysymyksiä omakuvallisuuden kautta. Hämärän alue tarkoittaa Anttilalle subjektiivisuuden paikkaa, josta valokuvien aiheet löytyvät ja jossa valokuvien maailma rakentuu osaksi kameralle näkyvää todellisuutta.

Konstföreningen i Åbo – Turun Taideyhdistys ry jakaa vuosittain apurahoja turkulaisille kuvataiteilijoille. Tänä vuonna määräaikaan mennessä saapui 36 hakemusta ja anottu summa oli yhteensä 179 500 euroa. Taideyhdistyksen apurahat ovat haettavissa seuraavan kerran keväällä 2016.
Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019