Taidetta(ko)?! -seminaari ma 8.6. klo 13-16
26.05.2015

Taidetta(ko)?! Puheenvuoroja taiteesta, taiteilijoista ja taiteen asemasta yhteiskunnassa

Taideyhdistys Olohuone ry järjestää yhteistyössä Turun taidemuseon ja Taiteen edistämiskeskuksen
Lounais-Suomen aluetoimipisteen kanssa seminaarin. Maksuton ja kaikille avoin tilaisuus järjestetään maanantaina 8.6.2015 klo 13–16 Turun taidemuseon aulassa (Aurakatu 26). Keskustelutilaisuudessa käsitellään kysymyksiä taiteen arvosta sekä taiteilijoiden asemasta. Tilaisuus kutsuu kulttuurialan ammattilaisia, taiteilijoita, rahoittajia sekä muita kiinnostuneita turkulaisia pohtimaan, mikä on taiteen yhteiskunnallinen merkitys, onko taiteesta hyötyä ja vaikuttaako talouskriisi taidetta koskeviin asenteisiin sekä kerrotaan hyviä uutisia nykytaiteen keinoin toteutetuista projekteista.

Teemaa lähestytään kolmen eri puhujan näkökulmasta:

Emma Puikkonen on kirjailija ja teatterintekijä, joka oli mukana perustamassa Olohuone 306,4 km2 -tapahtumaa kymmenen vuotta sitten. Puikkonen puhuu otsikolla: ”Miksi seisoa kadunkulmassa? - Julkinen tila taiteessa ja taiteilijan paikka risteyksessä”.

Jouni Piekkari on suomalaisen, soveltavan teatterin ja yhteisöllisyyden edelläkävijä, ammattilainen ja opettaja, jolla on laaja alan tuntemus ja kansainvälinen kokemus, erityisesti afrikkalaisen yhteisöllisen teatterin projekteista. Piekkarin aiheena on ”Mitä hyötyä taiteesta on ja kenelle”.

Otso Kantokorpi on helsinkiläinen toimittaja, taidekriitikko, kolumnisti, kuraattori ja tietokirjailija, joka on herättänyt julkista keskustelua mm. taidekritiikin ja kulttuurijournalismin asemasta. Kantokorven puheenvuorona on ”Taiteen instrumentalisointi, välineellistäminen ja muut ongelmat”.

Puheenvuorojen jälkeen kukin puhuja ottaa osaa paneelikeskusteluun, jonka moderaattorina toimii Taiteen edistämiskeskuksen erityisasiantuntija Henri Terho. Panelistien lisäksi yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

www.facebook.com/events

www.olohuone.org

Turun taidemuseo, Aurakatu 26, 20100 Turku, Puh. 02 2627 100. © 2019